De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Verband De gaven van de Geest: 1.Wat zijn het niet en wat zijn het wel 2.Welke gaven zijn er en krijgt iedereen zulke gaven? 3.Bespreking 1 Korinthe.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Verband De gaven van de Geest: 1.Wat zijn het niet en wat zijn het wel 2.Welke gaven zijn er en krijgt iedereen zulke gaven? 3.Bespreking 1 Korinthe."— Transcript van de presentatie:

1

2 Verband

3 De gaven van de Geest: 1.Wat zijn het niet en wat zijn het wel 2.Welke gaven zijn er en krijgt iedereen zulke gaven? 3.Bespreking 1 Korinthe 12: 1-11

4 1a. Wat zijn geen gaven van de Geest?  vrucht van de Geest  werkzaamheden van de Geest  niet te ruim  niet te smal

5 1b. Wat zijn wél de gaven van de Geest?  'charismata‘  'een uitzonderlijke, uit Gods genade voorkomende en door Zijn Heilige Geest verleende, individueel en per keer bepaalde bekwaamheid van de enkele mens, tot leven en dienen in de heilsgemeenschap van de kerk en in de wereld' (Baumert)

6 2a. Welke gaven zijn er? drie lijsten: - 1 Korinthe 12: 8-11 - Romeinen 12: 6-8 - Efeze 4: 11

7 2b. Krijgt iedereen (alle gelovigen) zulke gaven?

8 3. Bespreking 1 Korinthe 12: 1-11  onkunde (vers 1)  het probleem (vers 2 en 3)  één Geest (vers 4)  verscheidenheid (vers 5 en 6)  algemeen nut (vers 7)

9 De gaven: a.woord van wijsheid b.woord van kennis c.geloof d.gezondmakingen e.werking van krachten f.profetie g.tongentaal (volgende keer) h.uitleg van tongentaal (volgende keer)


Download ppt "Verband De gaven van de Geest: 1.Wat zijn het niet en wat zijn het wel 2.Welke gaven zijn er en krijgt iedereen zulke gaven? 3.Bespreking 1 Korinthe."

Verwante presentaties


Ads door Google