De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

We leven in een tijd waarin vreemdgaan zelfs gepromoot wordt.

Verwante presentaties


Presentatie over: "We leven in een tijd waarin vreemdgaan zelfs gepromoot wordt."— Transcript van de presentatie:

1 We leven in een tijd waarin vreemdgaan zelfs gepromoot wordt.
Daartegenover: iedere man zijn eigen vrouw, iedere vrouw haar eigen man. Als je trouwt ben je niet meer van jezelf. Je hebt ‘zeggenschap’ over elkaar: seks is iets wederzijds, geen zelfbevrediging door middel van de ander.

2 2. In zo’n wereld moet je dan wel heel sterk staan om trouw te blijven
2. In zo’n wereld moet je dan wel heel sterk staan om trouw te blijven. Weiger elkaar de gemeenschap niet. Tenzij: als je er beiden mee instemt, voor een bepaalde tijd, tijd voor gebed. Waarom tijdelijk stoppen met seks? Dat kan nodig zijn als liefde is gedoofd. Investeer dan in je relatie met God en zó weer in elkaar. Dan sta je sterk tegen verleidingen.

3 3. De Bijbel is dan ook geen boek van regels maar boodschap van genade
3. De Bijbel is dan ook geen boek van regels maar boodschap van genade. Paulus wil niets opleggen maar juist ruimte geven, ruimte voor Gods genade. Bijbelse wijsheid is wijsheid door Gods Geest, in het verlengde van Gods geboden.

4 4. En in een leven uit genade krijgt ieder zijn of haar eigen gave
4. En in een leven uit genade krijgt ieder zijn of haar eigen gave. Het leven is divers en situaties verschillend. God vraagt niet altijd van ieder hetzelfde. God overvraagt je niet, maar vraagt wat je met jouw geestelijke draagkracht aan kunt. Alleen blijven (om God te dienen) is een gave, maar kun je dat niet, dan is trouwen beter. Ook dat is dan Gods gave voor jou.


Download ppt "We leven in een tijd waarin vreemdgaan zelfs gepromoot wordt."

Verwante presentaties


Ads door Google