De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De PiëzoMethodiek Een bottom-up methode.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De PiëzoMethodiek Een bottom-up methode."— Transcript van de presentatie:

1 De PiëzoMethodiek Een bottom-up methode

2 Welkom

3 PiëzoMethodiek Presentatie over bottom-up methodiek: via gefaseerde participatie en eigen oplossingen jezelf ontwikkelen om volwaardig deel te kunnen nemen aan de maatschappij

4 Fase 0 – ‘Ik wil’ Doel: Maatschappelijke activering.
Subdoelstellingen: verhogen maatschappelijke zelfredzaamheid; vertrouwensband opbouwen; veilig voelen en gehoord worden; vergroten van het zelfvertrouwen.

5 Fase 1 – ‘Ik groei’ Doel: Verbinding en groei. Subdoelstellingen:
welkom zijn, je veilig voelen en weten dat je erbij hoort; intake Sociaal Cultureel Werker; opbouwen sociaal netwerk en vangnet; positieve en zinvolle dagbesteding; mix van activiteiten op basisbehoeften.

6 Fase 2 – ‘Ik probeer’ Doel: Competentie ontwikkeling in een veilige omgeving. Subdoelstellingen: Vergroten van de zelfredzaamheid en werkzaamheid. Ontwikkelen van basis –werknemersvaardigheden. Ervaren wat je kan en mag: - ‘ik wil leren’ - ‘ik wil gaan proberen’ Meelopen met andere vrijwilligers.

7 Fase 3 – ‘Ik durf’ Doel: Zelfstandigheid en meer verantwoordelijkheid.
Subdoelstellingen: opstarten ander leerervaringstraject; buiten Piëzo (met achtervang vanuit Piëzo); onderhouden van warm contact: - in de omgeving van Piëzo; - met andere vrijwilligers.

8 Fase 4 – ‘Ik ga’ Doel: Toepassen van aangeleerde competenties in een gewenste rol. Subdoelstellingen van deze fase zijn: Werk zoeken/vinden; het toepassen van geleerde vaardigheden in de werksituatie. Opleiding volgen; toepassen van geleerde vaardigheden in een opleiding als opstap naar verdere participatie. Loslaten met behoud warme relatie.

9 Verschillende doelgroepen

10 In gesprek met deelnemers PiëzoMethodiek
Vragen die de deelnemers van de methodiek beantwoorden: Hoe ben je in contact gekomen met Piëzo? Zijn de activiteiten/cursussen waar je aan mee doet en/of werkzaamheden die je verricht in de lijn met je talent en dragen ze bij aan jouw ontwikkeling?


Download ppt "De PiëzoMethodiek Een bottom-up methode."

Verwante presentaties


Ads door Google