De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Met handen en voeten geloven 1 Met handen en voeten geloven 1 Ik hoor vaak zeggen: Ik hoor vaak zeggen: Dat doe je in de kerk! Dat doe je in de kerk! Geloven?.....

Verwante presentaties


Presentatie over: "Met handen en voeten geloven 1 Met handen en voeten geloven 1 Ik hoor vaak zeggen: Ik hoor vaak zeggen: Dat doe je in de kerk! Dat doe je in de kerk! Geloven?....."— Transcript van de presentatie:

1 Met handen en voeten geloven 1 Met handen en voeten geloven 1 Ik hoor vaak zeggen: Ik hoor vaak zeggen: Dat doe je in de kerk! Dat doe je in de kerk! Geloven?.....

2 Ja maar… 2 Ja maar… 2 …als je God echt bij je dagelijks leven wilt betrekken, als je je geloof in praktijk wilt brengen? Dan moet er iets in ons veranderen, maar hoe? …als je God echt bij je dagelijks leven wilt betrekken, als je je geloof in praktijk wilt brengen? Dan moet er iets in ons veranderen, maar hoe? Om iets te kunnen veranderen in je leven, stel je jezelf eerst een doel, dan weet je waar je naar toe werkt. Om iets te kunnen veranderen in je leven, stel je jezelf eerst een doel, dan weet je waar je naar toe werkt.

3 Wat is het doel? 3 Wat is het doel? 3 Ieder heeft zijn eigen doelen. Toch kun je misschien één, op Gods Woord gefundeerd, hoofddoel definiëren: Ieder heeft zijn eigen doelen. Toch kun je misschien één, op Gods Woord gefundeerd, hoofddoel definiëren: Je doel als christen is; meer en meer op Jezus te lijken, in eenheid met Hem te leven, en Hem aan de mensen om je heen zichtbaar te maken. Je doel als christen is; meer en meer op Jezus te lijken, in eenheid met Hem te leven, en Hem aan de mensen om je heen zichtbaar te maken. Om als christen te leven in eenheid met God en met de mensen om je heen is een goede geloofshouding een belangrijke basis. Om als christen te leven in eenheid met God en met de mensen om je heen is een goede geloofshouding een belangrijke basis.

4 Een goede geloofshouding 4 Een goede geloofshouding 4 Geloof in het offer van de Here Jezus Geloof in het offer van de Here Jezus Overgave aan God Overgave aan God Gehoorzaamheid aan God en Zijn Woord Gehoorzaamheid aan God en Zijn Woord Trouw aan God Trouw aan God Leven door de Heilige Geest Leven door de Heilige Geest

5 Overgave 5 Overgave 5 Overgave betekent; de beslissingen overlaten aan iemand anders, je leven toevertrouwen aan… Iemand anders bepaald de weg in jou leven en stuurt je een kant op. De touwtjes heb je niet meer in handen. Overgave betekent; de beslissingen overlaten aan iemand anders, je leven toevertrouwen aan… Iemand anders bepaald de weg in jou leven en stuurt je een kant op. De touwtjes heb je niet meer in handen. Overgeven is een proces, en wordt door het steeds doen uiteindelijk een deel van je levenshouding. Overgeven is een proces, en wordt door het steeds doen uiteindelijk een deel van je levenshouding. Overgave zegt: Heer ik wil niet meer wat ik wil, ik wil wat U wilt. Ik laat het toe dat U leidt Overgave zegt: Heer ik wil niet meer wat ik wil, ik wil wat U wilt. Ik laat het toe dat U leidt

6 Overgave is belangrijk 6 Overgave is belangrijk 6 Zonder overgave is een goede geloofshouding onmogelijk. Kijk maar eens naar de andere aspecten die genoemd zijn: Zonder overgave is een goede geloofshouding onmogelijk. Kijk maar eens naar de andere aspecten die genoemd zijn: 1. Geloof in het offer van de Here Jezus 2. Gehoorzaamheid aan God 3. Trouw zijn aan God 4. Leven door de Heilige Geest En nu in de praktijk… En nu in de praktijk…

7 Omgaan met God en mensen 7 Omgaan met God en mensen 7 Wat denk je zullen we dat ooit leren…?’ Nou…we kunnen heel ver komen, maar niet in één keer, want we leren elke dag een beetje bij. Nou…we kunnen heel ver komen, maar niet in één keer, want we leren elke dag een beetje bij.

8 Fundament 8 Fundament 8 Accepteer jezelf op het punt van het proces waar je je nu bevind. (Hij houdt van je). Accepteer jezelf op het punt van het proces waar je je nu bevind. (Hij houdt van je). Wees transparant voor God, laat Hem alles zien van jezelf. (Wat je vasthoudt, kan Hij niet veranderen). Wees transparant voor God, laat Hem alles zien van jezelf. (Wat je vasthoudt, kan Hij niet veranderen). Erken je zwakheden. Maar leef vanuit wat Hij je heeft gegeven. Er leeft een nieuwe mens in jou. Erken je zwakheden. Maar leef vanuit wat Hij je heeft gegeven. Er leeft een nieuwe mens in jou. Gebruik alle omstandigheden ten goede, verdraag ze en blijf in Hem. Gebruik alle omstandigheden ten goede, verdraag ze en blijf in Hem. Wees bereid de onderste weg te gaan. Wees bereid de onderste weg te gaan.

9 Nadenkertjes 9 Nadenkertjes 9 Onder in de nederigheid is een deurtje naar Gods Heerlijkheid. Onder in de nederigheid is een deurtje naar Gods Heerlijkheid. Als je niet hoeft te winnen, kun je niet verliezen. Als je niet hoeft te winnen, kun je niet verliezen. Als God je mag vernederen, ga je nooit af. Als God je mag vernederen, ga je nooit af. Geloven; een proces door groei en tijd. Geloven; een proces door groei en tijd. Ik ben er nog niet, maar ik kom er wel! (realistische doelstelling) Ik ben er nog niet, maar ik kom er wel! (realistische doelstelling)

10 In de praktijk 10 In de praktijk 10 Op je werk is er iemand die het op jou heeft voorzien voor je gevoel, hij/zij geeft je de rotklusjes en er valt een opvallende stilte als je de koffiekamer binnenkomt. Je beseft met schrik; Op je werk is er iemand die het op jou heeft voorzien voor je gevoel, hij/zij geeft je de rotklusjes en er valt een opvallende stilte als je de koffiekamer binnenkomt. Je beseft met schrik; ‘er wordt over me gepraat!’ Wat doe je? Wat doe je?

11 Jouw reactie? 11 Jouw reactie? 11 Ga je er tegen in, recht op je doel af? Ga je er tegen in, recht op je doel af? Geef je je andere wang om op te slaan? Geef je je andere wang om op te slaan? Ga je extra je best doen om aardig te zijn als christen? Ga je extra je best doen om aardig te zijn als christen? Bid je de (knie)schijven uit je knieën? Bid je de (knie)schijven uit je knieën? Ga je met je baas praten, over de situatie? Ga je met je baas praten, over de situatie? Kruip je in je schulp en wacht je op betere tijden? Kruip je in je schulp en wacht je op betere tijden? Ga je op zoek naar een andere baan? Ga je op zoek naar een andere baan?

12 En deze reactie? 12 En deze reactie? 12 Heer ik heb het gevoel dat er negatief over me wordt gepraat. Maar dank U wel dat U me hier wilt gebruiken, ik ga niet leven vanuit dat gevoel. Ik ga leven vanuit Uw Geest. Wilt u me helpen om mijn houding goed te houden, zodat deze mensen U zullen leren kennen. Ik weet dat U me hier als een licht heeft gebracht en net zoveel van hen houdt als van mij. Wilt u mij tegen hen beschermen en hen tegen mij beschermen. En verander mij, zodat ik licht geef, zegen hen Heer. Ik geef mij aan U, dank U wel, Amen. Heer ik heb het gevoel dat er negatief over me wordt gepraat. Maar dank U wel dat U me hier wilt gebruiken, ik ga niet leven vanuit dat gevoel. Ik ga leven vanuit Uw Geest. Wilt u me helpen om mijn houding goed te houden, zodat deze mensen U zullen leren kennen. Ik weet dat U me hier als een licht heeft gebracht en net zoveel van hen houdt als van mij. Wilt u mij tegen hen beschermen en hen tegen mij beschermen. En verander mij, zodat ik licht geef, zegen hen Heer. Ik geef mij aan U, dank U wel, Amen.

13 Toets wat je leert 13 Toets wat je leert 13 Deuteronomium 31 : 6 Deuteronomium 31 : 6 Zacharia 4 : 6 Zacharia 4 : 6 Filippenzen. 4 : 19 Filippenzen. 4 : 19 2 Corinthiërs 5 : 17 2 Corinthiërs 5 : 17 Fillippenzen 4 : 13 Fillippenzen 4 : 13 2 Timotheus 3 : 16 2 Timotheus 3 : 16 Psalm 37 : 1-11 Psalm 37 : 1-11

14 Zoek de verschillen 14 Zoek de verschillen 14 Een te zware zak, je hebt één wens om één van de drie items te veranderen, wat wens je? Menselijke manierGods manier

15 Zoek de verschillen 15 Zoek de verschillen 15 Menselijke manierKracht van de HG.

16 Wat een verschil!

17 Wat is je doel ook weer? 16 Wat is je doel ook weer? 16 …Groeien en een grotere auto …Groeien en een grotere auto kopen, zodat je er in past… Of… Je doel als christen is; meer en meer op Jezus te lijken, in eenheid met Hem te leven, en Hem aan de mensen om je heen zichtbaar te maken. That’s all folks! Wat is jou gedachte over deze geloofshouding? Wat is jou gedachte over deze geloofshouding?


Download ppt "Met handen en voeten geloven 1 Met handen en voeten geloven 1 Ik hoor vaak zeggen: Ik hoor vaak zeggen: Dat doe je in de kerk! Dat doe je in de kerk! Geloven?....."

Verwante presentaties


Ads door Google