De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Luisterend naar een Monoloog voor Cello van Marcel Olm, gaan we in dialoog met onszelf 17de vd Tijd door het Jaar.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Luisterend naar een Monoloog voor Cello van Marcel Olm, gaan we in dialoog met onszelf 17de vd Tijd door het Jaar."— Transcript van de presentatie:

1

2 Luisterend naar een Monoloog voor Cello van Marcel Olm, gaan we in dialoog met onszelf 17de vd Tijd door het Jaar

3 Jezus beëindigt de PARABELREDE door een uitleg over de SCHATTEN van ONS VELD Een ander detail van het meer, waar Jezus de parabels vertelde

4 Meer details van het meer … luisterend naar Jezus

5 Mt 13,44-52 Het Rijk der hemelen gelijkt op een schat, verborgen in een akker. Toen iemand hem vond, verborg hij hem weer, en in zijn blijdschap ging hij alles te gelde maken wat hij bezat en kocht die akker.

6 Het Rijk is de beste schat die wij allen binnen bereik hebben De schat is de borst van Jezus waaruit alle LIEFDE komt die men kan geven en ontvangen Jezus en Johannes (Musëum Van Berlijn)

7 Ook gelijkt het Rijk der hemelen op een koopman, op zoek naar mooie parels. Toen hij een parel van grote waarde had gevonden, ging hij alles verkopen wat hij bezat en kocht haar.

8 De PAREL van allergrootste waarde, ben jij Wat je hebt en wat je koopt, is niet zo waardevol als uw diepste wezen

9 Ook gelijkt het Rijk der hemelen op een sleepnet dat in de zee geworpen, vissen van allerlei soort bijeenbracht. Toen het vol was trok men het op het strand; men zette zich neer om de goede vissen uit te zoeken en in manden te doen, de slechte echter werden weggeworpen. Zo zal het ook gaan op het einde van de wereld: de engelen zullen uittrekken om de slechten tussen de rechtvaardigen uit te zoeken en in de vuuroven te werpen. Daar zal geween zijn en tandengeknars. Ook gelijkt het Rijk der hemelen op een sleepnet dat in de zee geworpen, vissen van allerlei soort bijeenbracht. Toen het vol was trok men het op het strand; men zette zich neer om de goede vissen uit te zoeken en in manden te doen, de slechte echter werden weggeworpen. Zo zal het ook gaan op het einde van de wereld: de engelen zullen uittrekken om de slechten tussen de rechtvaardigen uit te zoeken en in de vuuroven te werpen. Daar zal geween zijn en tandengeknars.

10 Uit deze wereld zullen we slechts meedragen wat we gegeven hebben Op de avond van ons leven, zullen wij geoordeeld worden op de LIEFDE (Johannes vh Kruis)

11 Hebt gij dit alles begrepen?' Zij antwoordden Hem: 'Ja.' Hij zei hun: ‘Daarom is iedere schriftgeleerde die onderwezen is in het Rijk der hemelen gelijk aan een huisvader die uit zijn schat nieuw en oud te voorschijn haalt’

12 Begrijpen wij goed wat zich afspeelt in het theater van deze wereld ? Ieder is verantwoordelijk voor zijn rol

13 Heer, geef dat, bewust van de schatten die wij verborgen in onszelf meedragen, wij ze in DIENST stellen van de MAATSCHAPPIJ

14 Monialen v St.Benedictus v Montserrat www.benedictinescat.com/montserrat www.benedictinescat.com/montserrat


Download ppt "Luisterend naar een Monoloog voor Cello van Marcel Olm, gaan we in dialoog met onszelf 17de vd Tijd door het Jaar."

Verwante presentaties


Ads door Google