De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ziehier 2 bussen Ariel Color gezien langs de voorzijde : links de “nieuwe” bus, rechts de “oude”. De vorm en het etiket zijn verschillend. Maar het produkt.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ziehier 2 bussen Ariel Color gezien langs de voorzijde : links de “nieuwe” bus, rechts de “oude”. De vorm en het etiket zijn verschillend. Maar het produkt."— Transcript van de presentatie:

1 Ziehier 2 bussen Ariel Color gezien langs de voorzijde : links de “nieuwe” bus, rechts de “oude”. De vorm en het etiket zijn verschillend. Maar het produkt is hetzelfde, en de prijs ook !

2

3 De “nieuwe” bus : “groter” “10 % meer inhoud”

4 De “oude” bus.

5 Hoe dan ook … er zijn wel degelijk enkele “kleine” verschillen, zoals : de “oude” bus is goed voor 20 wasbeurten,

6

7 terwijl de “nieuwe” bus ons vertelt dat ze goed is voor … 18 + 2 wasbeurten.

8

9 O.K. tot daar toe ! Misschien dat 18 + 2 niet steeds 20 is, volgens de plaats op aarde waar we ons bevinden. In feite, er is misschien niets vreemd. Alhoewel ! Keren we even terug naar de “nieuwe” bus !

10

11 Op de “nieuwe” bus staat duidelijk dat er 10% meer produkt in zit. Als er 10% meer produkt in zit moet je er toch 10% meer wasbeurten kunnen mee doen, niet toch ??? Dit maakt (laten we even het rekenmachientje nemen) 20 + 10% = 22, toch ?

12 KIJKEN WE NU EVEN OP DE ACHTERZIJDE VAN DE TWEE BUSSEN : links de “nieuwe” bus, rechts de “oude”. De vorm en het etiket zijn verschillend. Maar het produkt is hetzelfde, en de prijs ook !

13

14 We herinneren ons effektief dat de “nieuwe” bus 10% meer produkt bevat... Maar we zullen zien dat 10% meer al vlug 6,7% minder wordt …

15 De “oude” bus.

16 de “nieuwe” bus !!!

17 Besluit : Ariel (groep Procter & Gamble) heeft een nieuw rekenkundig principe uitgevonden : “Wanneer van een eindprodukt de variabele “prijs” konstant blijft en men de variabele “volume” met 10% gratis verhoogt, zal het uiteindelijke volume verminderen en het gebruik van het produkt stijgen van 20 naar 18+2.” ? ? ? ? ? ? ? Ik aarzel nu toch nog even : wat is er nu in werkelijkheid met 10% gestegen ? De winst van Procter & Gamble of mijn gevoel dat men mij voor een onnozelaar wil houden ?


Download ppt "Ziehier 2 bussen Ariel Color gezien langs de voorzijde : links de “nieuwe” bus, rechts de “oude”. De vorm en het etiket zijn verschillend. Maar het produkt."

Verwante presentaties


Ads door Google