De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De speerpunten in vogelvlucht door diverse leden van de stadsraad Wonen Twee bestuursleden hebben zich verdiept in de vraag hoe de gemeente en de SWZ omgaan.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De speerpunten in vogelvlucht door diverse leden van de stadsraad Wonen Twee bestuursleden hebben zich verdiept in de vraag hoe de gemeente en de SWZ omgaan."— Transcript van de presentatie:

1 De speerpunten in vogelvlucht door diverse leden van de stadsraad Wonen Twee bestuursleden hebben zich verdiept in de vraag hoe de gemeente en de SWZ omgaan met de woningvoorziening op korte en lange termijn, het scheppen van mogelijkheden voor starters, lengte wachtlijsten voor huuraanvragen, etc. Dit onderzoek heeft uitgewezen, dat de Stadsraad daar voorlopig zijn pijlen op moet te richten. De stadsraad is betrokken bij de klankbordgroep van Bosselaar zuid.

2 Stadsspeeltuin Binnen de stadsraad leeft het plan om de speeltoestellen van de Regenboogschool te laten staan als de school van het evenemententerrein wordt weggehaald. Met deze speeltoestellen kan dan op het evenemententerrein een grotere stadsspeeltuin gemaakt worden. Hiervoor zullen we inbreng van jong en oud nodig hebben.

3 Verkeer (1) Verkeersafwikkeling bij Scholen Sinds 2 jaar heeft de Stadsraad een actieve bijdrage geleverd aan de verbetering van de infrastructuur bij scholen om het daarmee mogelijk te kunnen maken om de verkeersafwikkeling van de met de auto brengende en ophalende ouders zo veilig mogelijk en met zo min mogelijk hinder te laten verlopen. Hiertoe is er bij sommige bestaande scholen een z.g. Kiss & Ride zone ingesteld, die om diverse redenen nog niet zo blijken te werken als bedoeld. De voornaamste oorzaak hiervan is, dat ouders zich daar niet of nauwelijks aan houden en omdat er bijvoorbeeld bij de Neerhofschool geen éénrichtingsverkeer kan worden ingesteld.

4 Verkeer (2) Verkeersafwikkeling bij Scholen (vervolg) De scholen zouden dus in samenwerking met politie en VVN de ouders betere voorlichting kunnen geven. Bij de nieuwe en tijdelijke scholen ligt dit anders. Daar worden de z.g. Kiss & Ride zones met de infrastructuur meegepland, zodat het wel mogelijk is om hier éénrichtingsverkeer in te stellen en ook om dit specifiek voor het schoolverkeer te reserveren. Blijft dus nog steeds over om de ouders gedegen voor te lichten en op hun verantwoordelijkheden te wijzen.

5 voorbeelden voorbeelden

6 Overig verkeer Logische routes Het mag bekend zijn, dat met name jeugd nogal de neiging heeft om met de fiets bochten af te snijden. Wanneer er met de infrastructuur meer rekening met logische routes zou worden gehouden, dan zouden deze overtredingen sterk kunnen verminderen. Afsnijding Kristallaan bij toegang Suikerpad Ontsluitingspad bij Kikkerpoel. Tegelpad Kristallaan Zoals iedereen heeft kunnen waarnemen, is het hellende fietspad van de Kristallaan opnieuw bestraat. Was vorig jaar een vraag op de vergadering. Parkeernotitie Centrum Zevenbergen De Stadsraad Zevenbergen heeft actief deelgenomen in de Klankbordgroep Parkeernotitie Moerdijk.


Download ppt "De speerpunten in vogelvlucht door diverse leden van de stadsraad Wonen Twee bestuursleden hebben zich verdiept in de vraag hoe de gemeente en de SWZ omgaan."

Verwante presentaties


Ads door Google