De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Rekenplein ..

Verwante presentaties


Presentatie over: "Rekenplein .."— Transcript van de presentatie:

1 Rekenplein .

2 Rekenplein Inoefenen van de hoofdbewerkingen van het rekenen.
Sluit aan bij de methode: versie rekenlijn, kralenketting of rekenrek. Ontwikkeld en bijgesteld in samenspraak met scholen.

3 Wat is Rekenplein ? Rekenplein bestaat uit vier verschillende mappen, waarbij elke map gericht is op een speciale rekendrempel, zoals het leren rekenen over het tiental. Voor elke rekendrempel is een complete leergang beschikbaar. U hoeft alleen de materialen te kopiëren voor de leerling. Rekenplein is geen methode, maar ondersteunt de rekenmethode bij de verschillende rekendrempels. Er komen ook mappen voor de andere rekendrempels.

4 Voor wie is Rekenplein bedoeld?
De verschillende mappen zijn inzetbaar in de groepen, waarin de rekendrempel voor het eerst wordt aangeboden. Als extra oefenstof Ondersteuning van zwakke rekenaars Daarnaast zijn er ook in hogere leerjaren leerlingen, die de rekenhandelingen nog onvoldoende hebben geautomatiseerd. Ook voor hen is Rekenplein een goede ondersteuningsvorm.

5 Drie versies van Rekenplein

6 Rekendrempels Naast de vier reeds beschikbare mappen van Rekenplein, worden er op dit moment enkele nieuwe mappen ontwikkeld.

7 6. Rekenen tot 10 Het papieren rekenrek, kralenketting of getallenlijn helpt leerlingen los te komen van het tellend rekenen.

8 7. Rekenen tot 20 Ook bij het rekenen binnen het tiental wordt steeds toegewerkt naar de 5 structuur.

9 8. Rekenen tot 20 Beide getallen worden op de kralenketting (of de getallenlijn of het rekenrek) getekend, maar ook de splits van het tweede getal wordt visueel gemaakt.

10 11. Rekenen tot 100

11 Verschillende niveaus per drempel

12 Flitskaarten als hulpmiddel

13 Flitskaartjes

14 Verschillende niveaus per drempel
De bovenstaande aanpak helpt de leerling gebruik te maken van de splitsen bij het oplossen van de som.

15 Verschillende niveaus per drempel

16 Splitskaart als hulpmiddel
.

17 Handleiding per onderdeel

18 Hoe te bestellen? Via de website

19 De prijs 6. Rekenen tot 10 € 39,95 7. Rekenen tot 20 zonder overschrijding 8. Rekenen tot 20 met overschrijding € 49,95 11. Rekenen tot 100 met overschrijding Compleet € 160,00


Download ppt "Rekenplein .."

Verwante presentaties


Ads door Google