De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Rapportage Verantwoordingsorgaan: Samenstelling: 2 gepensioneerden 2 werkenden. 2 namens onderneming.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Rapportage Verantwoordingsorgaan: Samenstelling: 2 gepensioneerden 2 werkenden. 2 namens onderneming."— Transcript van de presentatie:

1 Rapportage Verantwoordingsorgaan: Samenstelling: 2 gepensioneerden 2 werkenden. 2 namens onderneming.

2 Bevindingen en opmerkingen van het V.O. Betreft het jaar 2009 Mede naar aanleiding van verslag Visitatie Commissie. Betreft handelen en het gevoerde beleid van het Fondsbestuur

3 a)V.O: Algemeen: 1.Bestuur PF heeft er naar gestreefd om op evenwichtige wijze rekening te houden met de belangen van: deelnemers gewezen deelnemers en de werkgever

4 b)V.O: Lang leven risico 2.M.b.t. het Lang leven risico heeft het Bestuur al het mogelijke gedaan om in 2009 tot oplossing te komen. Dat dit nog niet is gelukt is niet aan het Bestuur te wijten. 3.Het V.O. is unaniem van mening dat op de werkgever een morele verplichting rust dit op te lossen.

5 c)VO: Beleggingsresultaat 4.V.O. is teleurgesteld over het in 2009 behaalde beleggingsresultaat. De overstap op index-beleggen voor aandelen wordt positief ervaren. Echter: er is onvoldoende geprofiteerd van de gunstige ontwikkeling op aandelen na het 1e kwartaal in 2009.

6 d)V.O: Verhoudingen 5.Relatie tussen het Bestuur P.F. en het V.O. is goed. We worden serieus genomen. 6.Betreffende de verhoudingen binnen het Bestuur als geheel, hecht het V.O. grote waarde aan periodieke zelf- evaluatie, zo mogelijk onder begeleiding van een onafhankelijke deskundige.

7 VO: Tot slot: We moeten ons gelukkig prijzen met de huidige directeur: Jacques van Ofwegen. deskundig zeer actief en staat boven de partijen.


Download ppt "Rapportage Verantwoordingsorgaan: Samenstelling: 2 gepensioneerden 2 werkenden. 2 namens onderneming."

Verwante presentaties


Ads door Google