De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Improving Mental Health by Sharing Knowledge {naam uitvoerder} Kunnen ouders iets doen aan het alcoholgebruik van hun kinderen?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Improving Mental Health by Sharing Knowledge {naam uitvoerder} Kunnen ouders iets doen aan het alcoholgebruik van hun kinderen?"— Transcript van de presentatie:

1 Improving Mental Health by Sharing Knowledge {naam uitvoerder} Kunnen ouders iets doen aan het alcoholgebruik van hun kinderen?

2 Waarom? 3e klas belangrijk! – Uw kind is een jaar ouder en alcohol is steeds meer aanwezig. – 60% van de 15-jarigen heeft de afgelopen maand alcohol gedronken. – En u bent nu misschien wel minder streng … – … maar alcohol blijft schadelijk voor de hersenen van uw kind, dus is het belangrijk dat hij/zij geen alcohol drinkt.

3 Trend maandelijks drinken (12-16 jaar)

4 Maandelijks drinken

5 Binge drinken % van 15-jarigen dat de afgelopen maand 5 glazen of meer bij één gelegenheid heeft gedronken

6 Maandelijks drinken 16 en ouder

7 Jongste leeftijdsgroepen drinken minder; Resultaat van vele opvoedcampagnes en ouderinterventies; Alcoholgebruik bij 16 jaar en ouder blijft onrustbarend hoog. Conclusies

8 Strengere ouders Als ouders streng blijven en alcohol verbieden, beginnen jongeren later met drinken en drinken jongeren minder als ze eenmaal zijn begonnen met drinken.

9 Geen alcohol tot tenminste 16 jaar; Stel duidelijke regels en maak afspraken met uw kind; Maak afspraken met andere ouders. Ook in de derde klas:

10 "Mijn zoon is nog geen 16, maar hij drinkt al. Wat kan ik doen?" Probeer alsnog af te spreken dat hij niet drinkt. Of probeer in ieder geval het alcoholgebruik te beperken. Kijk voor tips op www.alcoholinfo.nl. www.alcoholinfo.nl Maar …

11 Afspraken die u kunt maken als uw kind al 16 is: Niet meer dan één, hooguit twee avonden in het weekend. Maximaal 2 glazen voor jongens, en 1 glas voor meisjes. Niet drinken op de avond voordat hij/zij naar school of het werk moet. Er wordt niet gedronken als hij/zij nog op de fiets, scooter of met de auto moet. Uw kind is al 16 (1)

12 En blijf vooral de effecten en risico's van alcohol bespreken met uw kind! Uw kind is al 16 (2)

13 Kijk voor meer informatie over afspraken maken en regels stellen op: www.hoepakjijdataan.nl Tips en adviezen (1)

14 Of doe de online opvoedcursus op www.pratenmetuwkind.nl www.pratenmetuwkind.nl Tips en adviezen (2)

15 Bedankt voor uw aandacht!

16 Deze presentatie is onderdeel van het preventieprogramma De gezonde school en genotmiddelen, zie www.dgsg.nl.www.dgsg.nl De gezonde school en genotmiddelen


Download ppt "Improving Mental Health by Sharing Knowledge {naam uitvoerder} Kunnen ouders iets doen aan het alcoholgebruik van hun kinderen?"

Verwante presentaties


Ads door Google