De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Door Jonas & Stijn C.. Broeikaseffect Het broeikaseffect is een effect dat sommige gassen in de atmosfeer hebben, waardoor zij de temperatuur van de aarde.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Door Jonas & Stijn C.. Broeikaseffect Het broeikaseffect is een effect dat sommige gassen in de atmosfeer hebben, waardoor zij de temperatuur van de aarde."— Transcript van de presentatie:

1 Door Jonas & Stijn C.

2 Broeikaseffect Het broeikaseffect is een effect dat sommige gassen in de atmosfeer hebben, waardoor zij de temperatuur van de aarde hoger maken dan anders het geval zou zijn. Zonder het broeikaseffect zou de temperatuur op aarde nu gemiddeld -18°C zijn, thans is zij 15°C. Momenteel bestaan er zorgen over het feit dat door menselijk ingrijpen meer broeikasgassen in de lucht worden gebracht, en het broeikaseffect dus wordt versterkt, wat kan leiden tot een klimaatverandering.

3 Kyoto Het Kyoto-protocol (Verdrag van Kyoto) werd in 1997 opgesteld om de broeikasgassen te verminderen tot het niveau van 1990. Het verdrag werd genoemd naar de plaats van waar het verdrag werd ondertekend.

4 Bedreigde diersoorten Er zijn verschillende bedreigde diersoorten door de opwarming van de aarde. Zoals onder andere de ijsbeer en de pinguïn.

5 Oorzaak: Opwarming aarde De opwarming van de aarde wordt vooral veroorzaakt door de auto’s en de fabrieken, die stoten Co2 uit.

6 Gevolg: Opwarming aarde Door de opwarming van de aarde smelt de ijskap. Als dit ijs smelt, komen er overstromingen.

7 Tips om de opwarming tegen te gaan • Doe het licht uit als je het niet nodig hebt. • Ga met de fiets in de plaats van met de auto.

8 EINDE Bedankt voor uw aandacht! En we hopen dat u er iets aan doet!


Download ppt "Door Jonas & Stijn C.. Broeikaseffect Het broeikaseffect is een effect dat sommige gassen in de atmosfeer hebben, waardoor zij de temperatuur van de aarde."

Verwante presentaties


Ads door Google