De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Actorenperceptie : Welke uitspraak hoort bij wie? Johan Van Cauwenberge: Klara Keith Haring: Amerikaanse kunstenaar André Breton: Franse surrealistische.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Actorenperceptie : Welke uitspraak hoort bij wie? Johan Van Cauwenberge: Klara Keith Haring: Amerikaanse kunstenaar André Breton: Franse surrealistische."— Transcript van de presentatie:

1

2 Actorenperceptie : Welke uitspraak hoort bij wie? Johan Van Cauwenberge: Klara Keith Haring: Amerikaanse kunstenaar André Breton: Franse surrealistische schrijver René Guiette: Belgisch kunstenaar Noël Slangen: Spindoctor Miroir de l’Art: Frans kunstmagazine

3 Actorenperceptie : Welke uitspraak hoort bij wie? “Het is en blijft Alechinsky, dat is zo herkenbaar, die krulletjes en kronkeltjes en die virtuositeit die van het doek afspat.”

4 Actorenperceptie : Welke uitspraak hoort bij wie? “… Ik kon het niet geloven, dat werk! Het stond zo dicht bij wat ik deed … Alechinsky verpletterde me.”

5 Actorenperceptie : Welke uitspraak hoort bij wie? “U bezit wat ik in de kunst het meeste apprecieer: de gave om curven ineen te strengelen, het zo duidelijke organische ritme & de gelukkige vrouwelijke overgave die u aan de kleuren en het licht weet te ontlokken.”

6 Actorenperceptie : Welke uitspraak hoort bij wie? “Het onderzoek van Alechinsky gaat duidelijk in een bepaalde richting, hij heeft een zeer scherpe kritische zin.”

7 Actorenperceptie : Welke uitspraak hoort bij wie? “Het bijzondere aan een tentoonstelling van Alechynski is een confrontatie met zijn schilderwerk. De golven die hij hiermee uitstuurt, o.a. door zijn zeer bijzondere kleurgebruik, zijn niet te vatten op televisie, noch op druk. Je moet het gezien hebben.”

8 Actorenperceptie : Welke uitspraak hoort bij wie? “Voor ons is het duidelijk : Alechinsky rijmt op poëzie. Maar niet zomaar poëzie. De poëzie van de vrije verzen, van vrolijke muzikaliteit, van betovering. De poëzie van alle mogelijkheden, van grote open ruimtes, van kleuren in al hun subtiliteit, van dromen. De poëzie van gebaar.”


Download ppt "Actorenperceptie : Welke uitspraak hoort bij wie? Johan Van Cauwenberge: Klara Keith Haring: Amerikaanse kunstenaar André Breton: Franse surrealistische."

Verwante presentaties


Ads door Google