De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Brenda C. Oude Breuil.  Kind en Adolescent  Omgaan met culturele diversiteit van jongeren met politiecontacten bij de Raad voor de Kinderbescherming.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Brenda C. Oude Breuil.  Kind en Adolescent  Omgaan met culturele diversiteit van jongeren met politiecontacten bij de Raad voor de Kinderbescherming."— Transcript van de presentatie:

1 Brenda C. Oude Breuil

2  Kind en Adolescent  Omgaan met culturele diversiteit van jongeren met politiecontacten bij de Raad voor de Kinderbescherming.

3

4  Groeiende diversiteit aan cultuur  aanpak moet mee veranderen  Wie moet zich aanpassen?

5  Aantal jongeren uit etnische minderheidsgroepen dat met politie in aanraking komt  staat in direct verband met de culturele diversiteit van het cliëntenbestand van de strafafdeling van de Raad.

6  De Raad voor de Kinderbescherming  2 afdelingen: - civiele afdeling - strafafdeling

7  Rekening houden met achtergrond  Screeningsonderzoek  Visie op cultuur is essentieel

8  Constructivistische opvatting  Culturalistische opvatting

9  Cultuur wordt door individuen gecreëerd.  Individu wordt niet bepaald door zijn cultuur  construeert zijn identiteit adhv verschillende culturele invloeden.

10  Cultuur = geheel van ervaringen, kennis, normen, waarden, betekenissen en symbolen dat door de leden van een bepaalde groep wordt gedeeld.

11  Juiste houding tov allochtone jongeren en een inzicht in hun cultuur is belangrijk.

12  Bereikbaarheid van de cliënt  Moeizame communicatie  Wantrouwen tov de Raad problematisch  Normen en waarden van de cliënt problematisch  Als op al deze factoren en met de juiste informatie kan ingespeeld worden op de achtergrond van de jongere, zouden de allochtonen veel beter kunnen geholpen worden.

13


Download ppt "Brenda C. Oude Breuil.  Kind en Adolescent  Omgaan met culturele diversiteit van jongeren met politiecontacten bij de Raad voor de Kinderbescherming."

Verwante presentaties


Ads door Google