De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Presentatie Kwaliteitscholen KWALITEITSCHOLEN is een compleet en integraal systeem voor:  strategievorming en kwaliteitscontrole  meten van tevredenheid.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Presentatie Kwaliteitscholen KWALITEITSCHOLEN is een compleet en integraal systeem voor:  strategievorming en kwaliteitscontrole  meten van tevredenheid."— Transcript van de presentatie:

1 Presentatie Kwaliteitscholen KWALITEITSCHOLEN is een compleet en integraal systeem voor:  strategievorming en kwaliteitscontrole  meten van tevredenheid van ouders, leerlingen en medewerkers  profilering  Vensters voor Verantwoording  IPB (competenties meten en bekwaamheidsdossier)  interne en externe communicatie  zorgonderzoeken  meten van allerlei aspecten, als open dag, mentoraat, huiswerk, identiteit

2 Dashboards Door middel van een dashboard kan de schoolleiding of het bestuur controleren of de school de doelstellingen haalt. De school kan dit ook beschikbaar stellen aan de teams. Kwaliteitscholen heeft twee adviseurs die scholen kunnen begeleiden in dit traject. Door middel van een dashboard kan de schoolleiding of het bestuur controleren of de school de doelstellingen haalt. De school kan dit ook beschikbaar stellen aan de teams. Kwaliteitscholen heeft twee adviseurs die scholen kunnen begeleiden in dit traject.

3 Waarderingskader

4 Uitgebreide benchmarks Elke school(locatie) krijgt een aantal labels, die alle als filter werken om resultaten te vergelijken. Daarbij sluiten we aan op gangbare indelingen. Ook bij leerlingen, ouders en medewerkers is vergelijking mogelijk met andere scholen, op leeftijd en fte bijvoorbeeld. Schoolintern kan ook vergeleken worden op leerjaar, klas, teams etc. Elke school(locatie) krijgt een aantal labels, die alle als filter werken om resultaten te vergelijken. Daarbij sluiten we aan op gangbare indelingen. Ook bij leerlingen, ouders en medewerkers is vergelijking mogelijk met andere scholen, op leeftijd en fte bijvoorbeeld. Schoolintern kan ook vergeleken worden op leerjaar, klas, teams etc.

5 Diverse rapportages Van alle onderzoeken ontwikkelen we rapportages, zoals van Leerling- en Oudertevredenheid, Beoordelen van docenten, Studiemotivatie en Concentratie, etc. Het onderzoek naar Leerlingtevredenheid bevat een unieke RisicoMeter! Deze rapporten kunt u schoolbreed en per team downloaden, en vergelijken met relevante benchmarks. Van alle onderzoeken ontwikkelen we rapportages, zoals van Leerling- en Oudertevredenheid, Beoordelen van docenten, Studiemotivatie en Concentratie, etc. Het onderzoek naar Leerlingtevredenheid bevat een unieke RisicoMeter! Deze rapporten kunt u schoolbreed en per team downloaden, en vergelijken met relevante benchmarks.

6 Vele vragenlijsten We ontwikkelen vragenlijsten samen met de scholen. Sommige vragenlijsten kennen een voorbereidingstraject van twee jaar:  probleemanalyse n.a.v. onderzoek  domeinen benoemen  vragen maken  lijst voorleggen aan deskundigen  testen  onderzoek uitzetten en evalueren We ontwikkelen vragenlijsten samen met de scholen. Sommige vragenlijsten kennen een voorbereidingstraject van twee jaar:  probleemanalyse n.a.v. onderzoek  domeinen benoemen  vragen maken  lijst voorleggen aan deskundigen  testen  onderzoek uitzetten en evalueren

7 Resultaten vergelijken met andere jaren De onderzoeksgegevens worden bewaard en kunt u vergelijken met vorige metingen. De kengetallen worden ook visueel gepresenteerd, zodat een snel overzicht mogelijk is. De onderzoeksgegevens worden bewaard en kunt u vergelijken met vorige metingen. De kengetallen worden ook visueel gepresenteerd, zodat een snel overzicht mogelijk is. Anoniem

8 Overzichten van resultaten Er zijn vele mogelijkheden, zoals van leerlingen die deelnemen aan een faalangstonderzoek, middenmanagers die worden beoordeeld door docenten en docenten die worden beoordeeld door leerlingen. U klikt op de naam van een beoordeelde en krijgt een rapport. Alle namen in de voorbeelden zijn gefingeerd!!!!

9 Individuele rapportages Individuele rapporten kunt u vergelijken met de hele school of de benchmark. De rapporten kunnen in excel, als tif of als pdf- bestand worden opgeslagen. Individuele rapporten kunt u vergelijken met de hele school of de benchmark. De rapporten kunnen in excel, als tif of als pdf- bestand worden opgeslagen.

10 Bekwaamheidsdossier U kunt het bekwaamheidsdossier onderbrengen in Kwaliteitscholen. Er is een koppeling met de resultaten en de rapportages. U kunt het bekwaamheidsdossier onderbrengen in Kwaliteitscholen. Er is een koppeling met de resultaten en de rapportages.

11 En nog veel meer … U kunt veel instellen en regelen, zoals:  eigen stellingen toevoegen aan onderzoeken  zelf eigen onderzoeken maken en naar keuze beschikbaar stellen aan anderen  met een uitgebreide rechtenstructuur instellen wie wat mag zien  met een planmodule een planning maken voor een schooljaar  voor meerdere locaties is er een “superbeheerder”  bij Handleiding en vragen kunt u allerlei praktische zaken downloaden, zoals voorbeeldbrieven, tips over de organisatie van onderzoeken etc

12 Eigen inlogomgeving voor elke school

13 Koppeling met Vensters voor Verantwoording Kwaliteitscholen is partner van Vensters voor Verantwoording. De vragenlijsten kunt u afnemen; de resultaten worden automatisch doorgestuurd naar de website benchmarkvo. Scholen met een Totaallicentie krijgen de mogelijkheid deze en andere resultaten te presenteren op een eigen, met benchmarkvo geïntegreerde website. Kwaliteitscholen is partner van Vensters voor Verantwoording. De vragenlijsten kunt u afnemen; de resultaten worden automatisch doorgestuurd naar de website benchmarkvo. Scholen met een Totaallicentie krijgen de mogelijkheid deze en andere resultaten te presenteren op een eigen, met benchmarkvo geïntegreerde website. Anoniem

14 Explorer Schooldata – de toekomst! Met Explorer Schooldata kunt u gaan dataminen. U kunt cijfers van leerlingen inlezen, deze vergelijken met andere scholen en combineren met resultaten van (zorg)onderzoek.

15 Helpdesk en ondersteuning Scholen worden begeleid bij implementatie en omgaan met kwaliteitszorg door:  scholingsdagen  onze helpdesk  werkgroepen / leertraject  individuele begeleiding  outsourcing  een uitgebreide en een korte handleiding

16 Licenties en kosten KWALITEITSCHOLEN kent twee licenties:  € 1129 voor licentie Kwaliteitvolgsysteem U kunt met de licentie Kwaliteitvolgsysteem het hele jaar door onbeperkt gebruik maken van alle onderzoeken én de kwaliteitscontrole- c.q. managementinformatiesystemen.  € 2500 voor Totaallicentie De Totaallicentie omvat het Kwaliteitvolgsysteem, plus de geïntegreerde website, Explorer Schooldata en een semi- dynamische koppeling met uw leerlingadministratie. De prijzen zijn exclusief BTW. Voor scholen met meer locaties geldt een staffel.


Download ppt "Presentatie Kwaliteitscholen KWALITEITSCHOLEN is een compleet en integraal systeem voor:  strategievorming en kwaliteitscontrole  meten van tevredenheid."

Verwante presentaties


Ads door Google