De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het ei Door: Esmée Verdoorn& Lotte Zonneveld. De bakker 5 producten waarin eieren worden verwerkt: - Cake - Taart - Room soes - Tompouce - Eierkoek.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het ei Door: Esmée Verdoorn& Lotte Zonneveld. De bakker 5 producten waarin eieren worden verwerkt: - Cake - Taart - Room soes - Tompouce - Eierkoek."— Transcript van de presentatie:

1 Het ei Door: Esmée Verdoorn& Lotte Zonneveld

2 De bakker 5 producten waarin eieren worden verwerkt: - Cake - Taart - Room soes - Tompouce - Eierkoek

3 Eiwit chocolade Marokaanse koekjes Sinterklaas schuimpjes Dooier Aardappeltoefjes Speciale Tiramisu Dubbeldooier eier salade =

4 Schuim Schuim met alleen eiwit Schuim met alleen dooier Schuim met dooier en eiwit

5 Woorden Denatureren Proteïnen Aminozuren Emulgator

6 Wat kun je variëren?Mogelijke oplossingenKeuzeReden Waarmee kloppen?Mixer Handklopper Batterij Klopper Vork MixerHiermee krijg je het grootste hoeveelheid schuim Hoe hard kloppen?Zacht Middelmatig Snel Anders ontstaat er geen schuim Hoe lang kloppen?Kort Lang Naar keuze Totdat er een grote hoeveelheid schuim te zien is Wanneer meten?Direct na afloop Na 1 minuut Na 2 minuten Na 1 min. en na 5 minuten Direct na afkloppen Dat is het makkelijkste Wat meten?Hoogte Je kan anders niet zien hoeveel het gestegen is Welke eenheid?Cm Cm3 Ml Dat stond op het bekerglas

7 Onderzoek Onderzoeksvraag: Bij welke verhouding van eiwit en eigeel ontstaat er het grootste volume schuim?

8 Meetplan eigeel en eiwit bij elkaar doen in een beker[ de beker bij de mixer], steeds een andere hoeveelheid eiwit & eigeel. Dan gaan mixen ongeveer 3 á 4 minuten per samenstelling, en dan het volume schuim aflezen van de beker en in een tabel zetten. Dan kijken welke samenstelling van eiwit en eigeel het meeste schuim geeft.

9 Materiaal 2 Kommen Eieren Klopper Maatbeker

10 Resultaten Aantal Ml eiwitAantal Ml eigeelSchuim Ml

11

12 Conclusie Eigeel geeft meer schuim dan eiwit; DUS… Om zoveel mogelijk schuim te maken, is eigeel het beste!!


Download ppt "Het ei Door: Esmée Verdoorn& Lotte Zonneveld. De bakker 5 producten waarin eieren worden verwerkt: - Cake - Taart - Room soes - Tompouce - Eierkoek."

Verwante presentaties


Ads door Google