De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Schloss Schönbrunn Dit mooie goudgele paleis doet tot de verbeelding spreken. Dit kasteel, of liever gezegd het zomerpaleis van de keizer van Oostenrijk.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Schloss Schönbrunn Dit mooie goudgele paleis doet tot de verbeelding spreken. Dit kasteel, of liever gezegd het zomerpaleis van de keizer van Oostenrijk."— Transcript van de presentatie:

1 Schloss Schönbrunn Dit mooie goudgele paleis doet tot de verbeelding spreken. Dit kasteel, of liever gezegd het zomerpaleis van de keizer van Oostenrijk en Hongarije, wordt misschien wel het meeste met de legendarische >Sissi> in verband gebracht. Toch is het zomerpaleis dat in Wenen staat, veel ouder. Het uiteindelijke paleis is heel veel kleiner dan door Fischer ontworpen, maar het is nog steeds van enorme afmeting. Het geheel is 190 meter lang en herbergt vertrekken. De grote binnenplaats met twee fonteinen werd wel gerealiseerd. In het midden van de gevel de centrale hal met aan weerszijden twee vleugels, één voor de keizer en één voor de keizerin. De bouw van het paleis begon onder het bewind van Leopold I, het was pas klaar toen ook zijn zoon Jozef I, na 6 jaar keizer van Oostenrijk-Hongarije te zijn geweest, al was overleden. De interieurs van het paleis vielen op door het weelderige stucwerk en de door beroemde kunstenaars gemaakt plafondschilderingen. Helaas ging hiervan een groot deel verloren door verbouwingen in de 18e eeuw. Een leerling van de Franse tuin ontwerper AndréLe Nôtre, Jean Trehet, heeft de tuinen in 1695 ontworpen. Wijde lanen accentueren de Barok tuinen, die vermoedelijk ook een doolhof bevatten evenals een cirkelvormige 0ranjerie. Dit kasteel, of liever gezegd het zomerpaleis van de keizer van Oostenrijk en Hongarije, wordt misschien wel het meeste met de legendarische

2 Het Schloss Schönbrunn is de zomerresidentie van de Habsburgers, ook wel het Versailles van Oostenrijk genoemd . Het staat ook bekend als het zomerpaleis van keizerin Sissi. Het paleis van Schönbrunn, is één van de belangrijkste historische monumenten van Wenen. Het volledige domein met het paleis, de fonteinen, de zoo, en de tal van standbeelden zijn beschermd als werelderfgoed. U kan het paleis bezoeken en de prachtige zalen bewonderen met audio ondersteuning. Elke zaal heeft zo zijn eigen geschiedenis. Zo werden vele zalen en vertrekken ingericht door bekende artiesten en kunstenaars. Het park ronddom het paleis zijn adembenemend en zijn sinds 1779 open voor het grote publiek. Het park is /- 1.2 km lang en 1 km breed. Het park bevat prachtige waterpartijen, fonteinen, een labyrint,… De bekendste plaatsen zijn de obelisk fontein, de Neptunus fontein,… Van de in totaal ruim 1400 kamers van het slot zijn de vijftig mooiste tijdens een rondleiding te bezichtigen, waaronder de grote galerij, de Vieux-Laquekamer met zijn kostbare, Oost-Aziatische lakpanelen, de Millionenzimmer, waarin de betimmering van rozenhout welgeteld 260 PerzischIndiase miniaturen zijn verwerkt, de Napoleonkamer met zijn reusachtige Brusselse wandtapijten, het ronde Chinese kabinet, waarin Maria Theresia geheime besprekingen met haar raadsmannen voerde, en de Spartaanse woon- en werkvertrekken van keizer Franz Joseph. Interessant is ook de in een zijvleugel ten westen van de Ehrenhof ondergebrachte Wagenburg, met een unieke collectie van maar liefst zestig pronkkoetsen en de belevingsvoorstelling voor kinderen in de hoofdvleugel. Een wandeling door het wondermooie Schlosspark mag u zeker niet overslaan. Behalve de zeer goed onderhouden bloemperken, hagen, rozentuinen, lanen, fonteinen en monumenten treft u er een doolhof en een enorme plantenkas aan. Bovendien bevindt zich hier de dierentuin van Wenen, een architectonisch hoogstandje uit de baroktijd. Hij is in 1752 opgericht, en daarmee de oudste nog in functie zijnde menagerie ter wereld, en heeft onlangs een eigen 'woestijnkas' gekregen.

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25 Neptunus fontein

26 Gloriette

27 Gloriette

28

29 Zicht vanaf het slot in de verte de Gloriette.

30 Het doolhof


Download ppt "Schloss Schönbrunn Dit mooie goudgele paleis doet tot de verbeelding spreken. Dit kasteel, of liever gezegd het zomerpaleis van de keizer van Oostenrijk."

Verwante presentaties


Ads door Google