De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Voor de plannex publicatieprijs. Door Jasper v/d Broek.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Voor de plannex publicatieprijs. Door Jasper v/d Broek."— Transcript van de presentatie:

1 Voor de plannex publicatieprijs. Door Jasper v/d Broek

2  Het onderwerp  De tijd  Waarom is het belangerijk  Nieuws over de romeinen  De onderzoeksvragen  Mijn eigen vraag aan mezelf  Video

3  Dat is Romeinen.

4  De romeinen leefde 2000 jaar terug voor het begin van de jaartelling.

5  De romeinen zijn belangerijk omdat:  Ze hebben ons Wegen, Lampen, Huizen van steen gebracht.  Aan de romeinen hebben we onze taal te danken

6  Hongerige toeristen die nietsvermoedend een reep wegwerken, terwijl ze een van Romes historische monumenten bewonderen, kunnen vanaf dinsdag een boete krijgen van maximaal 500 euro. Dat meldden Italiaanse media.  'Het is verboden te kamperen, een tijdelijke schuilplaats op te richten of te stoppen om te eten en drinken in zones die een zekere historische of architectonische waarde hebben', staat in een verordening die het Romeinse stadsbestuur onlangs aannam. Het verbod geldt tot het einde van dit jaar en er staan boetes op van 25 tot 500 euro. In andere Italiaanse steden, zoals Florence en Venetië, gelden soortgelijke sancties op snacken in de buurt van historisch erfgoed.  Bron ANP/ Ad.nl Tsk dat is toch wel een beetje raar!!! (mening)

7  1)Waarom hebben de romeinen het schrijven uitgevonden  2) Waarom gebruiketen ze pilaren  3) Waarom sloten ze geen vrede maar voerden ze oorlog  4) Waarom verzwakte de romeinen  5) Waarom wilden ze zoveel land veroveren  Van de juf: Wat hadden wij niet gehad als de romeinen er niet geweest waren en wat had dat betekend.

8  Vraag 1 waarom hebben de romeinen het schrijven uitgevonden  Antwoord:  Het schrift is begonnen als Grieks en het woord alfabet komt van de eerste tekens uit het Griekse alfabet en die tekens zijn Alpha en Beta. De romeienen hebben het als latijn verspreid en gebruikten het om beter te comminuceren

9  Vraag 2 Waarom gebruikten ze pilaren  Antwoord:  De zuilen zijn ronde pilaren en worden meestal in natuursteen uitgevoerd. En werden gebruikt als een stabiliteitsvoorwerp en versiering.

10  Vraag 3 Waarom sloten ze geen vrede maar voerden ze oorlog  Antwoord:  De romeinen voerden het als verdediging en voor macht verder ging het ook wel eens mis zoals in gallie (Asterix en Obelix ;-) )

11  Vraag 4 Waarom verzwakte de romeinen  Antwoord :  De romeinen verzwakten omdat de keizer alleen maar aan zichzelf dachten en de grens vergaten. En de keizers vochten slap terug tegen de Germanen.

12  Vraag 5 Waarom wilden ze zoveel land veroveren  Antwoord:  De romeinen wilden zoveel land omdat het ze een gevoel van macht gaf.  Verder is het wel goed gelukt maar ook mislukt.

13  Vraag van de juf:  Antwoord:  Dan Hadden we geen taal en geen verwarming, Stenen huizen, Woonden we nog steeds in hutjes. En nog veel meer  Dus het lijkt me niet zo prettig  Uiteindelijk hadden we het met de Spaanse bezetting misschien wel gehad.

14  Hoeveel macht hadden de romeinse keizers.  Het lag eraan over welke keizer we praten.  Julius Ceasar had bijvoorbeeld veel macht.  Maar de minder machtige keizers weet ik niet.

15  http://www.schooltv.nl/vroegerenzo/2201263/werkstukken/item/2290882 /de-romeinen / http://www.schooltv.nl/vroegerenzo/2201263/werkstukken/item/2290882 /de-romeinen /

16


Download ppt "Voor de plannex publicatieprijs. Door Jasper v/d Broek."

Verwante presentaties


Ads door Google