De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

The Family Rise and Fall van Charles Manson…. Charles Manson, pas uit de gevangenis… Waar hij vastzat voor het aanzetten tot prostitutie.

Verwante presentaties


Presentatie over: "The Family Rise and Fall van Charles Manson…. Charles Manson, pas uit de gevangenis… Waar hij vastzat voor het aanzetten tot prostitutie."— Transcript van de presentatie:

1 The Family Rise and Fall van Charles Manson…

2 Charles Manson, pas uit de gevangenis… Waar hij vastzat voor het aanzetten tot prostitutie

3 Snel terug op het oude pad Mary Brunner is het eerste Manson- meisje. Anderen volgen al snel, zoals Lynette Fromme (18), Patricia Krenwinkel en Susan Atkins (beiden 19).

4 Manson zoekt gemakkelijke prooien De meisjes kennen elkaar niet, maar hebben hetzelfde meegemaakt: na de scheiding van hun ouders hebben ze hun kleinburgerlijke omgeving verlaten, en ze haten hun vader. Ze zoeken naar de zin van hun leven, maar vooral naar een vaderfiguur. Manson geeft ze waarnaar ze verlangen: aandacht, bewustzijnsverruimende lsd- trips en seks.

5 De ommekeer Manson verzamelt steeds meer volgelingen, zijn meisjes dienen als lokmiddel Ze wonen allemaal samen op een ranch en gebruiken dagelijks grote hoeveelheden LSD Manson wordt alsmaar gekker, hij wordt opvliegender en kwader op de maatschappij. Hij predikt rassenhaat en rassenoorlog is zijn doel

6 De voorspelling Spoedig zullen zwarte Amerikanen brute moorden begaan in het witte deel van Los Angeles en de muren beschrijven met het bloed van hun slachtoffers, voorspelt hij. In paniek zal de blanke bevolking de zwarte getto’s aanvallen. Deze rassenoorlog – die hij ‘Helter Skelter’ noemt – luidt het einde in van het blanke ras. Alleen de Manson-familie zal overleven omdat ze op tijd onderduikt. En zodra de zwarte winnaars van de oorlog inzien dat hun ras niet geschikt is om te heersen, zal de Familie klaarstaan en de wereld veroveren. Helter Skelter begint over een paar weken, zegt hij.

7 Maar… de voorspelling komt niet uit Als de zwarte bevolking niet doet wat Manson voorspelt, namelijk alle blanken beginnen uitmoorden, zal ‘The Family’, Mansons intussen uitgebreide groep volgelingen, daar iets aan moeten doen…

8 De eerste moorden Regisseur Roman Polanski en zijn vrouw Sharon Tate, samen in een film

9 8 augustus 1969 In deze villa op Cielo Drive wonen regisseur Roman Polanski en zijn hoogzwangere vrouw Sharon Tate. Op 8 augustus is Polanski niet thuis, zijn vrouw nodigde enkele vrienden uit…

10 Mansons opdracht De tijd is rijp voor Helter Skelter, volgens Manson. Het is al donker als Charles Manson zijn trouwe volgeling Tex opzoekt. Hij praat heel langzaam, alsof hij naar woorden zoekt: ‘Ik wil je vragen om iets voor me te doen vannacht...’ Manson kan hem alles vragen, is het antwoord van Tex. ‘Ik wil dat je naar het huis van Terry Melcher gaat. Neem een paar meisjes mee... en slacht iedereen in het huis af, zo wreed mogelijk’, zegt Manson en hij geeft Tex instructies: draag allemaal zwarte kleding, knip de telefoonleiding door, vermoord iedereen, hang ze op, steek hun ogen uit en beklad het hele huis met woorden in bloed: ‘pigs’, ‘rise’ en ‘Helter Skelter’.

11 Tweede moord: 9 augustus 1969 Bij het echtpaar LaBianca: ‘Rustig blijven. Ga zitten en blijf rustig’, zegt Manson als hij binnen is bij het echtpaar. Hij zegt dat hij uit is op hun geld en bindt ze vast. Dan gaat hij terug naar de auto, geeft instructies aan de anderen – Tex, Patricia en Leslie - en rijdt weg. In de woonkamer vermoordt Tex Leno LaBianca met vier messteken, terwijl de meisjes in de slaapkamer een eind maken aan het leven van zijn vrouw Rosemary, met 41 messteken. Voor ze weggaan steekt Patricia Krenwinkel een vleesvork in Leno LaBianca’s maag en bekladden ze de muren met woorden als ‘DEATH TO PIGS’ en ‘HELTER SKELTER’. De moordenaars liften terug naar de ranch.

12 Manson blijft buiten schot, zijn volgelingen doen het vuile werk… Susan Atkins-Patricia Van-Houton- Leslie Krenwinkel ‘Tex’

13 Toch wordt ook Manson veroordeeld Alle vijf de schuldigen worden veroordeeld tot de doodstraf. Aangezien de moorden in California gebeurden en de doodstraf daar snel wordt afgeschaft, wordt deze straf omgezet tot levenslang.


Download ppt "The Family Rise and Fall van Charles Manson…. Charles Manson, pas uit de gevangenis… Waar hij vastzat voor het aanzetten tot prostitutie."

Verwante presentaties


Ads door Google