De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Masterclass flexibilisering en nieuw leiderschap 29 september 2011

Verwante presentaties


Presentatie over: "Masterclass flexibilisering en nieuw leiderschap 29 september 2011"— Transcript van de presentatie:

1 Masterclass flexibilisering en nieuw leiderschap 29 september 2011
Welkom Masterclass Voorstellen Laura Beijert, senior commercieel branchemanager, Dagvoorzitter Benoemen aanwezigheid Financieel Directeur, Bart Gianotten (Overige aanwezigen: Saskia Kapper, Anette van Woensel en Anne-Susan van Essen) Vandaag de 2e dag van de Masterclass Flexibilisering en Nieuw Leiderschap, waarbij we inzoomen op de flexibele medewerker Masterclass flexibilisering en nieuw leiderschap 29 september 2011

2 Terugblik 9 juni: De flexibele organisatie
Prof. H.W. Volberda over de flexibele onderneming Wat maakt een onderneming flexibel? Hoe kun je je als organisatie flexibiliseren om de concurrent voor te blijven in een sterk globaliserende wereld? Quick Scan Flexibiliteit: Scan van uw eigen bedrijf en de mate van flexibiliteit binnen het bedrijf Wat maakt een onderneming flexibel? Is afhankelijk van de mate van concurrentie (omgevingsturbulentie), dynamische vaardigheden van het management en het organisatieontwerp (structuur, technologie en cultuur) Hoe kun je je als organisatie flexibiliseren om de concurrent voor te blijven in een sterk globaliserende wereld? Aanpassen van bovenstaande factoren afhankelijk van wat de omgeving van een bedrijf vraagt. Routinisatie of revitalisatie naar het gewenste niveau.

3 Vandaag nadruk op effecten van flexibilisering op uw medewerkers
Welke maatregelen kunt u nemen om enerzijds de flexibiliteit van uw organisatie te waarborgen en anderzijds tegemoet te komen aan de wensen en behoeften van uw werknemers? Wat zijn de voordelen van functionele flexibiliteit? Stijl(en) van leiderschap die de flexibele werknemer vraagt. Prof. dr. Mandy van der Velde en Menno Lanting zullen op deze vragen antwoord geven tijdens hun presentaties. In het tweede deel van deze Masterclass zullen we door middel van best practices van bedrijven ook de praktische kanten bekijken van het flexibiliseren van medewerkers en de stijlen van leiderschap die hierbij aansluiten. Tijdens deze best practices zult u naast de successen ook horen wat er mis kan gaan (valkuilen) binnen een organisatie als er een duidelijke beweging wordt gemaakt naar het flexibiliseren van medewerkers.

4 Link naar de workshops het nieuwe werken
Link naar de workshops het nieuwe werken. Trigger voor de deelnemers om alvast na te denken over wat dit is en wat voor vormen van leiderschap de flexibele medewerker vraagt. Zijn extreme uitspraken. Bron:

5 Programma Masterclass II
Tijdstip Onderwerp 15.30 – uur Welkom en introductie 15.45 – uur Prof. dr. Mandy van der Velde: ‘Flexibiliteit van medewerkers stimuleren’ 16.15 – uur Menno Lanting: ‘Netwerkleiderschap en de nieuwe organisatie’ 16.45 – uur Pauze 17.05 – uur Workshop Renske Paans ‘Het nieuwe werken bij KPN’ 17.50 – uur Workshop Pieter Ketting ‘Rabo Unplugged’ 18.35 – uur Workshop Godfried Boogaard ‘Is het nieuwe werken van tijdelijke aard?’ 19.15 – uur Afsluiting 19.30 – uur Borrel met diner Toelichting Workshopcarrousel: Bij binnenkomst hebt u allemaal een programma ontvangen met daarop de volgorde waarin u de workshops zult volgen. Kleuren komen overeen met zalen (staat kleur bij aangegeven). - Het nieuwe werken bij KPN wordt gegeven door Renske Paans, Programmamanager HR Het Nieuwe Werken bij KPN Unplugged wordt gegeven door Pieter Ketting, Programmamanager Rabo Unplugged, Rabobank. En Is het nieuwe werken van tijdelijke aard door Godfried Boogaard van het bedrijf Ikzie Daarna komen we in deze zaal terug voor de afsluiting en is er vervolgens volop gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan tijdens het eten.

6 Afsluiting Functionele flexibiliteit: willen en kunnen
Positieve relatie tussen verbondenheid met organisatie en bereid zijn tot flexibiliteit Connected medewerker Formele -> informele hiërarchie Vertrouwen, verbondenheid, vrijheid en verantwoordelijkheid Pas aan het einde van de dag laten zien Conclusies : Laura verzamelt deze tijdens Masterclass Evaluatie: Uiteraard zijn wij benieuwd naar uw reacties en verzoeken u vriendelijk om dit formulier in te vullen en deze te retourneren bij de uitgang. Formulier lag op de stoel toen u binnenkwam. Mocht u deze niet meer hebben dan kunt u bij vertrek een nieuw formulier krijgen - Labour Market Trend Survey: In opdracht van Tempo-Team, uitgevoerde arbeidsmarkt trendonderzoek onder zowel werkgevers als werknemers. Hier wordt ook Het Nieuwe Werken onder de loep genomen en de mate waarin werknemers bereid zijn flexibel te werken. Deze ontvangt u van ons bij vertrek. Bedanken Sprekers en uitreiken presentjes Bedanken Raad van Advies voor bijdrage aan de Masterclass: Aanwezigen: - Eduard Kerssemaker, Gemeente Weert - Steven de Bruijn, ING - Linda Raven, Achmea - Han Mesters, ABN Amro - Hans Nieuwenweg, Customer Contact Company - Naomi van Weelden, Aegon Aankondigen dat accountmanagers binnenkort weer een afspraak maken met alle deelnemers om deze Masterclass te bespreken en te horen wat er op dit moment binnen uw organisatie speelt als het gaat om flexibiliseren van de medewerkers.

7 Bedankt voor uw aandacht
Presentaties zijn terug te vinden op: Bedankt voor uw aandacht


Download ppt "Masterclass flexibilisering en nieuw leiderschap 29 september 2011"

Verwante presentaties


Ads door Google