De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Flexibel bestemmen en tijdelijk gebruik

Verwante presentaties


Presentatie over: "Flexibel bestemmen en tijdelijk gebruik"— Transcript van de presentatie:

1 Flexibel bestemmen en tijdelijk gebruik
Excursie Tapijnkazerne, Maastricht, 12 juni 2013 Arjan Raatgever Projectleider ruimtelijke ontwikkeling, Platform31

2 Praktijkprogramma Nu al Eenvoudig Beter (1/3)
Bezoeken gebieden waarin bestaande wet- en regelgeving in het ruimtelijk domein op een slimme manier wordt ingezet Eenvoudig en beter werken is gaat niet alleen over regelgeving, maar ook over innovatieve procesvormen en verandering van de bestuurscultuur Organisatie praktijkprogramma Nu al Eenvoudig Beter: In opdracht van de Rijksoverheid (Min I&M en Min BZK) Ondersteund door de UvW, het IPO en de VNG Uitvoering door Platform31 en Landwerk

3 Praktijkprogramma Nu al Eenvoudig Beter (2/3)
Nu al Eenvoudig Beter loopt vooruit op de implementatie van de Omgevingswet (programma Eenvoudig Beter). Implementatie Omgevingswet is gepland voor 2018. Doel van de Omgevingswet: regels voor ruimtelijke projecten vereenvoudigen en bundelen Omgevingswet vervangt 15 bestaande wetten, waaronder de Waterwet, de Crisis- en herstelwet en de Wet ruimtelijke ordening. Van ongeveer 25 andere wetten gaan de onderdelen over omgevingsrecht naar de nieuwe wet.

4 Praktijkprogramma Nu al Eenvoudig Beter (3/3)
Excursieprogramma voorjaar 2013: Donderdag 18 april, Sneller werken in de ruimtelijke ordening, Boekel Woensdag 24 april, Organisch ontwikkelen binnen kaders, Cruquiusgebied, A’dam Donderdag 16 mei, Nieuwe modelregelgeving waterschappen, Houten Donderdag 23 mei, Bestemmingsplannen nieuwe stijl, Alphen aan de Rijn Woensdag 12 juni, Flexibel bestemmen en tijdelijk gebruik, Maastricht Na de zomer volgen meer excursies, u wordt op de hoogte gehouden. Meer informatie en aanmelden?

5 Excursie Tapijnkazerne, Maastricht (1/2)
Doel: onderzoeken van slimme manieren van tijdelijk gebruik voor de Tapijnkazerne in komende transitieperiode (10 jaar) richting definitief kenniscluster Tapijn is ‘experiment’ van Maastricht-LAB: Doel M-LAB: “nieuwe manier van stadsontwikkeling waarin herbestemmen, flexibiliteit, tijdelijk gebruik, geleidelijke transformatie, duurzaamheid en cocreatie centraal staan” Voor Tapijnkazerne: eind 2013 nieuw bestemmingsplan met onderliggend visiedocument, in open dialoog met de stad Deelname Platform31-experiment Flexibele bestemmingsplannen

6 Excursie Tapijnkazerne, Maastricht (2/2)
Vragen voor vandaag: Wat is een goede vorm om burgers en initiatiefnemers uit de stad te laten meedenken, meedoen en meebeslissen over de Tapijnkazerne? Welke tijdelijke functies zijn er mogelijk op het terrein in de periode van transformatie? Hoe borg je in een bestemmingsplan zowel een grote vrijheid van (tijdelijke) functies en fasering, als een mate van rechtszekerheid voor gebruikers en omwonenden?

7 Programma Geschiedenis en opgave Tapijnkazerne en strategie Maastricht LAB, door Edwin Verhoeven, vastgoeddeskundige RVOB en Tima van der Linden, projectleider Ruimte, gemeente Maastricht, Maastricht-LAB 13.50 – Tijdelijke programmeringsmogelijkheden vanuit programma Tijdelijk Anders Bestemmen, door Nadinja Hettinga, projectleider strategie en visie Rijkswaterstaat en Robert de Kort, ontwerper D.efac.to 14.20 – Planologisch-juridische borging van tijdelijk gebruik en programmatische flexibiliteit, door Jan Oosterkamp, directeur/jurist ruimtelijk bestuursrecht Bugel Hajema 15.00 – Rondleiding over Tapijnkazerneterrein o.l.v. Servé Minis, adviseur cultureel erfgoed, gemeente Maastricht 16.10 – Afsluitend gesprek over ‘Nu al eenvoudig beter’ werken in het ontwikkelingsproces van de Tapijnkazerne o.l.v. Arjan Raatgever Daarna: borrel!


Download ppt "Flexibel bestemmen en tijdelijk gebruik"

Verwante presentaties


Ads door Google