De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Deel X: JSP + Java + database 1 Internetapplicaties Deel 10: JSP + Java + database: Client Server via http.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Deel X: JSP + Java + database 1 Internetapplicaties Deel 10: JSP + Java + database: Client Server via http."— Transcript van de presentatie:

1 Deel X: JSP + Java + database 1 Internetapplicaties Deel 10: JSP + Java + database: Client Server via http

2 Deel X: JSP + Java + database2 Doelstelling  De 3 elementen die een internetapplicatie uitmaken, samen zien werken.  Grote lijnen begrijpen.  Kleine wijzigingen kunnen aanbrengen.

3 Deel X: JSP + Java + database3 1e JSP/Java/mysql -applicatie  Download de volgende bestanden in de aangegeven directories in de Tomcat homedirectory. (Verwijder de underscore zoals aangegeven op de site)

4 Deel X: JSP + Java + database4 booklist.jsp   Dit wordt vertaald als: Dit wordt vertaald als: databases.Books book = new databases.Books() De klasse Books is geen business-klasse maar gewoon een klasse met databases hulpfuncties. Het vormt een laag tussen JSP en de database. We slaan het stukje ivm newbook.jsp over en kijken in de form:  book.connect(); ResultSet rs = book.viewBooks(); Op book wordt de methode connect() uitgevoerd. Binnen viewBooks() wordt een SQL-commando naar de database gestuurd. Het resultaat is een resultset van boek-records die worden teruggegeven.

5 Deel X: JSP + Java + database5 booklist.jsp  tje  tje Dit wordt in een lus uitgevoerd. De waarden zijn de title–waarden van de book-records uit de database. (De tje is maar een test). Hierboven staat:  "/>  "/> De waarden van de checkbox met naam pkey, zijn de title_id’s van de boeken die de gebruiker heeft aangeklikt. Nu kunnen we de code het begin van de form aangeeft, begrijpen:   Van zodra op de submit-knop wordt geduwd, zal delete.jsp opstarten. De checkbox pkey met al de te verwijderen boeken, komen mee in de URL.

6 Deel X: JSP + Java + database6 delete.jsp Het begin verloopt analoog aan de vorige jsp-pagina. We hebben dus al een book-object.  String[] kys = request.getParameterValues("pkey"); book.connect();book.removeBooks(kys);book.disconnect(); pkey was de naam van checkbox die verschillende waarden bevatte! getParameterValues(“pkey”) geeft een array van strings terug. removeBooks is een methode die een DELETE-query zal aanmaken, die al de title_id’s zal verwijderen bevat in de stringarray van de parameter.

7 Deel X: JSP + Java + database7 Books.java  Books.java is hulpklasse die een laag vormt tussen de JSP-GUI en de database. Het is geen echte business-klasse.  De main-method hebben we hier niet nodig. Die had ik toegevoegd als test.


Download ppt "Deel X: JSP + Java + database 1 Internetapplicaties Deel 10: JSP + Java + database: Client Server via http."

Verwante presentaties


Ads door Google