De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Base: bewerkingen 2 soorten - Oplopend- Aflopend.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Base: bewerkingen 2 soorten - Oplopend- Aflopend."— Transcript van de presentatie:

1

2

3

4

5

6 Base: bewerkingen

7 2 soorten

8 - Oplopend- Aflopend

9  Oplopend Cijfers oplopend: 1, 2, 3, 4, 5, … = letters (zelfde volgorde) Eerst komt A dan komt B,….  Aflopend Andersom

10 Van zodra je een tabel sluit, wordt er gevraagd of je de wijzigingen wilt opslaan. Het gaat hier niet over wijzigingen van de gegevens, maar over wijzigingen van de opmaak. Toevoegen en verwijderen van gegevens in een tabel moet je nooit opslaan, dat gebeurt automatisch!

11 Wat is een record?

12 Een rij of record is horizontaal (bevat bepaalde gegevens van een vriend).

13 Hoe zoeken we zo een record op? 1. Klik in de kolom waarin je iets wenst te zoeken en druk op de Zoeken knop. 2. Geef je in wat je zoekt. 3. Je kunt de waarde laten zoeken in een bepaald veld of in de hele tabel.

14

15 Controleer even...  of je geen typfout gemaakt heb in het “Zoeken naar” vak;  of de cursor in de juiste kolom stond

16 Wat is filteren?  Filteren is een zoektocht waarin alle resultaten voldoen aan de eisen van de filter.

17 In de praktijk wordt er heel vaak met relatief grote bestanden gewerkt. Dit is soms best onhandig. Dus kun je je best voorstellen dat een reeks handelingen betrekking kunnen hebben op slechts een gedeelte van een bestand.

18  Standaardfilter  Autofilter

19

20 Filters blijven niet. Als we onze database opslaan en opnieuw openen zijn ze weg.

21 = Query

22 Om gegevens uit een tabel of meerdere tabellen te halen. Als je bepaalde filtervoorwaarden vaker gebruikt, werkt het dus sneller om die voorwaarden in de vorm van een query aan te maken en op te slaan.

23 Een filter die blijft, met meerdere mogelijkheden,

24 1. Klik in het venster Query’s op de knop Query maken in ontwerpweergave. 2. Selecteer de tabellen waaruit je gegevens wilt opzoeken. 3. Dubbelklik of versleep de velden die je wilt opnemen in de query. 4. Plaats de cursor in de juiste kolom en vul de juiste criteria in. Criteria zijn de beperkingen die je toevoegt aan de query. 5. Druk op de Query uitvoeren knop om je resultaat te bekijken.

25

26 Zodat er geen vergissingen gebeuren kiezen we als eerste letters van de benaming een vast standaard voor elk object.


Download ppt "Base: bewerkingen 2 soorten - Oplopend- Aflopend."

Verwante presentaties


Ads door Google