De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Business in the Community Jan van der Bij. Agenda Inleiding Opzet van twee bedrijven door de deelnemers Presentatie van de bedrijven Afronding.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Business in the Community Jan van der Bij. Agenda Inleiding Opzet van twee bedrijven door de deelnemers Presentatie van de bedrijven Afronding."— Transcript van de presentatie:

1 Business in the Community Jan van der Bij

2 Agenda Inleiding Opzet van twee bedrijven door de deelnemers Presentatie van de bedrijven Afronding

3 Wat is een Community Business

4 4

5 5

6 6

7 7

8 8

9 9

10 10

11 11

12 Kenmerken van een Community Business Eigendom van gemeenschap, exploitatie door bewoners Bedrijf bedruipt zichzelf, geen fondsen of ondersteuning Succesvol, winstgevend, winst geherinvesteerd in de gemeenschap

13 Functioneren Community Businesses Nationale beweging in Engeland geworden Aparte rechtsvorm voor gemaakt Duurzame oplossing: voorbeeld – 97% van de 274 community owned shops doe het goed Allerlei vormen o.a. uitgifte aandelen Veel voorkomend: runnen van gemeenschapsvoorzieningen

14 Community Business in Nederland Burgerkrachtbeweging en verdienmodellen Manifest van actieve bewoners Donner: Development Trust gedachte ook voor Nederland uitwerken LSA experiment samen met BZK: veertien bedrijven ondersteund En dat is nog maar het begin!

15 15 Burgerkracht en bewonersbedrijven: er is een wereld te winnen

16 jbij@stamm.nl


Download ppt "Business in the Community Jan van der Bij. Agenda Inleiding Opzet van twee bedrijven door de deelnemers Presentatie van de bedrijven Afronding."

Verwante presentaties


Ads door Google