De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wereldgodsdienst hindoeÏsme. Hoe is het HindoeÏsme ontstaan? Het HindoeÏsme is 4000 à 5000 jaar geleden ontstaan door in de heilige boek Bhagavad-Gita,

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wereldgodsdienst hindoeÏsme. Hoe is het HindoeÏsme ontstaan? Het HindoeÏsme is 4000 à 5000 jaar geleden ontstaan door in de heilige boek Bhagavad-Gita,"— Transcript van de presentatie:

1 Wereldgodsdienst hindoeÏsme

2 Hoe is het HindoeÏsme ontstaan? Het HindoeÏsme is 4000 à 5000 jaar geleden ontstaan door in de heilige boek Bhagavad-Gita, het verhaal van Krishna te schrijven.

3 Welke goden zijn er bij de hindoes? Krishna, Brahman, Visnu en Shiva zijn één van de goden. Vishnu en Shiva zijn geliefde goden.

4 Wat zijn de heilige plekken bij de Hindoes? Hun heilige plaatsen zijn verschillende tempels bijvoorbeeld Mandir. Er zijn ook tempels in huizen dat noemen ze huistempels.(dat is meestal in een hoek in de kamer). Hun heilige plaatsen zijn verschillende tempels bijvoorbeeld Mandir. Er zijn ook tempels in huizen dat noemen ze huistempels.(dat is meestal in een hoek in de kamer).

5 Waar en hoe bidden Hindoes? Ze bidden in tempels of in hun eigen huistempels. Ze lezen hun heilige boek Veda’s om hun God te offeren.

6 Welke feesten zijn er bij de Hindoes? Bij het feest Diwali vieren ze een leuke feest ze steken olielampjes aan en worden eind oktober of begin november gevierd De heilige feesten zijn Divali, Paghua,enz,,,,, Divali

7 Jammer dat het voorbij is! HindoeÏsme!! Van: Dounia Gulsen Ranya Daaaaaaag!!!!


Download ppt "Wereldgodsdienst hindoeÏsme. Hoe is het HindoeÏsme ontstaan? Het HindoeÏsme is 4000 à 5000 jaar geleden ontstaan door in de heilige boek Bhagavad-Gita,"

Verwante presentaties


Ads door Google