De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vragen en uitdagingen bij reïntegratie en resocialisatie van mensen met LVB drs. P.A. (Paul) Trommelen MHA Innovatief en anders:

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vragen en uitdagingen bij reïntegratie en resocialisatie van mensen met LVB drs. P.A. (Paul) Trommelen MHA Innovatief en anders:"— Transcript van de presentatie:

1 Vragen en uitdagingen bij reïntegratie en resocialisatie van mensen met LVB
drs. P.A. (Paul) Trommelen MHA Innovatief en anders:

2 Doelstelling van presentatie:
Vragen en uitdagingen bij reïntegratie en resocialisatie van mensen met een Licht Verstandelijke Beperking: Waar hebben we het over? Het antwoord? Mogelijk vanuit de zaal? Ervaringen uit zaal delen en bespreken!

3 Doelstelling van presentatie:
Prikkelen, uitdagen, gericht op zoeken naar oplossingen. Laat duidelijk zijn: ik weet de oplossing (ook) niet. Roald Dahl: Zelfs de wijste mannen scheppen er genoegen in af en toe een beetje onzin te verkopen

4 Stand van zaken Hoera! De doelgroep (LVB) is eindelijk ‘ontdekt’!
- wat is de doelgroep? - waar kom je deze doelgroep tegen? Ontwikkelingen van de afgelopen jaren. Huidige ontwikkelingen.

5 Stand van zaken Wordt de toekomst: Helaas wordt de doelgroep weer ‘onzichtbaar’? Wie heeft er een probleem? Waar ligt dit probleem? Wie kunnen hier een bijdrage leveren?

6 Crisis? What crisis? Nieuw beleid ministerie van VWS
Niet achterblijven: nieuw beleid ministerie van V&J. ‘Nieuwe’ speler in het veld: de gemeente(n). Terugtrekkende en afwachtende zorgaanbieders. Penny wise, pound foolish?

7 SALE !!!! Wie is geïnteresseerd? ‘Van wie’ is deze doelgroep?
Wie komt voor deze doelgroep op? Casus

8 Toekomst? Samenwerking in de keten nóg belangrijker
Weg met de sectoren, komen tot integraliteit? Deskundigheid en ervaring uitwisselen! Slimmer werken, doelgroep meer betrekken

9 Toekomst? De toekomst? Het is niet uw (onze) taak om deze te voorspellen, maar om hem waar te maken. Antoine de Saint Exupery


Download ppt "Vragen en uitdagingen bij reïntegratie en resocialisatie van mensen met LVB drs. P.A. (Paul) Trommelen MHA Innovatief en anders:"

Verwante presentaties


Ads door Google