De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Door: Willem Schlingemann. Medea komt Aegeus, koning van Athene, tegen. Hij komt van het orakel van Apollo om uit te vinden hoe hij kinderen kan krijgen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Door: Willem Schlingemann. Medea komt Aegeus, koning van Athene, tegen. Hij komt van het orakel van Apollo om uit te vinden hoe hij kinderen kan krijgen."— Transcript van de presentatie:

1 Door: Willem Schlingemann

2 Medea komt Aegeus, koning van Athene, tegen. Hij komt van het orakel van Apollo om uit te vinden hoe hij kinderen kan krijgen. Medea vertelt op haar beurt aan Aegeus dat ze verraden is door haar man en verbannen is. Medea vraagt Aegeus of ze in zijn land mag komen wonen en in ruil daarvoor belooft ze hem kinderen. Aegeus stemt ermee in en gaat weg. Vervolgens begint Medea over haar wraak en plan van aanpak te vertellen. Tot slot reageert het koor op Medea´s plan.

3  Medea komt Aigeus tegen.  Aigeus vertelt dat hij van het oude orakel van Apollo komt om te onderzoeken hoe hij kinderen kan krijgen.  De uitspraak van het orakel gaat het menselijk begrip te boven.  Aigeus is op zoek naar een zekere Pittheus, die zou namelijk het orakel kunnen verklaren.

4  Aigeus vraagt aan Medea waarom ze zo somber kijkt.  Dan vertelt Medea dat ze verraden is door haar echtgenoot en uitgewezen wordt.  Aigeus waardeert de acties van Jason niet.

5  Medea smeekt Aigeus of ze mee mag naar zijn land. In ruil daarvoor belooft ze hem kinderen.  Aigeus vindt het goed op één voorwaarde: ze moet zelf naar zijn land reizen.  Aigeus zweert Medea te beschermen als ze eenmaal in zijn land is.

6  Medea vertelt in dit stukje dat er hoop is dat haar vijanden gestraft zullen worden.  En ze vertelt dat ze de stad van Aegeus, Athene, als veilig heenkomen kan gebruiken.

7  Hier vertelt Medea wat haar plan is:  Eerst zal ze via een bediende Jason laten komen.  Ze zal vragen of haar kinderen mogen blijven, opdat ze via haar kinderen de dochter van Kreon kan vermoorden. Ze zal haar kinderen met een betoverde tooi naar de prinses sturen.  En wanneer de prinses deze tooi om zal doen, zal ze sterven.

8  Medea vervolgt in dit stuk haar plan. Ze moet haar kinderen vermoorden, waardoor Jason het meest gekweld zal worden.  Hierna raadt het koor Medea af dit te doen en zegt dat ze door deze daad heel ongelukkig kan worden.  Medea vindt de reactie onzin en zegt dat het koor zich niet mag bemoeien met haar besluiten.

9  In het derde stasimon smeekt het koor Medea niet haar kinderen te vermoorden.  Het eerste strofenpaar is een beroemd loflied op Athene geworden.


Download ppt "Door: Willem Schlingemann. Medea komt Aegeus, koning van Athene, tegen. Hij komt van het orakel van Apollo om uit te vinden hoe hij kinderen kan krijgen."

Verwante presentaties


Ads door Google