De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

COLLECTE KERK IN ACTIE WERELDDIACONAAT 11 OKTOBER 2009 WATER GESCHENK UIT DE HEMEL.

Verwante presentaties


Presentatie over: "COLLECTE KERK IN ACTIE WERELDDIACONAAT 11 OKTOBER 2009 WATER GESCHENK UIT DE HEMEL."— Transcript van de presentatie:

1 COLLECTE KERK IN ACTIE WERELDDIACONAAT 11 OKTOBER 2009 WATER GESCHENK UIT DE HEMEL

2 BRAZILIË Poligono das Secas is een extreem droog gebied in het noordoosten van Brazilië. Alle neerslag valt binnen enkele maanden, het grondwater is zilt en niet te gebruiken. De boeren zijn erg arm. Velen trekken langzamerhand weg, naar de stad.

3 Door gebrek aan water en sanitaire voorzieningen is de bevolking kwetsbaar voor ziektes. Oogsten mislukken vaak door de droogte. DE NOODZAAK VAN WATER

4 Diaconia heeft een eenvoudig sanitair blok en een waterreservoir ontwikkeld. Diaconia geeft voorlichting over gezondheid en hygiëne. PARTNERORGANISATIE DIACONIA HELPT! Lokale metselaars zijn opgeleid om de voorzieningen te bouwen.

5 ZUINIG WATERVERBRUIK Het regenwater wordt opgevangen in een ‘cisternas’. Met dit water besproeien boeren hun land. En wordt het reservoir in de badkamer gevuld. Diaconia leert boeren zorgvuldig om te gaan met het beschikbare water. Water wordt veelal hergebruikt. Margarida Marinho en haar gezin hebben sinds twee maanden een toilet en badgelegenheid. Margarida is zuinig met het water.

6 GEZONDHEID VERBETERD De kinderen van Margarida zijn nu minder vaak ziek. Bovendien hoeft Margarida geen kilometers meer te te lopen om een beekje te vinden waar ze kleren kan wassen.

7 DANKZIJ HET PROJECT VAN DIACONIA … kan Edna onder de douche … heeft dit gezin een eigen toilet

8 Wij bevelen de collecte voor het Werelddiaconaat van harte bij u aan! MARGARIDA: “DE BADKAMER HEEFT MIJN LEVEN HELEMAAL VERANDERD.” WATER IS VAN LEVENSBELANG VOOR DEZE GEZINNEN IN BRAZILIE. HELPT U MEE? BEDANKT!


Download ppt "COLLECTE KERK IN ACTIE WERELDDIACONAAT 11 OKTOBER 2009 WATER GESCHENK UIT DE HEMEL."

Verwante presentaties


Ads door Google