De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De belofte van Learning Analytics…… Olaf de Groot.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De belofte van Learning Analytics…… Olaf de Groot."— Transcript van de presentatie:

1 De belofte van Learning Analytics…… Olaf de Groot

2

3

4 Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt.

5 Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt.

6 Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt.

7 Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt. HOE PAST DIT IN HET ONDERWIJS?

8 Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt. Auteur UitgeverDistributeurLeerlingSchool ook data terug digitaal

9 Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt. Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. VOORBEELD

10 Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt.

11 Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. LEARNING ANALYTICS

12 Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt. Learning Analytics is de verzamelnaam voor het proberen te ontdekken van trends en patronen door educatieve data, of big data (grote hoeveelheden aan data over studenten), te analyseren met als doel om een doelmatiger leersysteem te kunnen ontwikkelen. Definitie van Learning Analytics Learning Analytics komt in de praktijk neer op het meten, verzamelen, analyseren en rapporteren van data over leerlingen en hun context.

13 Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt.

14

15

16 Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt. Verschillende doelen

17 Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt. Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. GEPERSONALISEERD ONDERWIJS

18 Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt.

19 Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt. DATA (STANDAARDEN) DATA (STANDAARDEN)

20 Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt. Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. 3 UITDAGINGEN

21 Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt. Onderzoek Learning Analytics

22 Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt.

23 Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt.

24 Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt. LEEFTIJD? NIVEAU? VAK? LEERSTIJL?

25 Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt. Wat nodig voor écht gepersonaliseerd leren? Digitaal Materiaal er is nu onvoldoende materiaal beschikbaar en onvoldoende middelen op scholen om iedere leerling digitaal te laten werken. Professionalisering leraren twee aspecten: kunnen omgaan met data en interpretatie / validatie. En aan de andere kant vakinhoudelijk: inhoud en begeleiding / coaching op ieder niveau. Organisatiestructuur instelling klassen nu op leeftijd, meer op niveau, uren op school (inspectie). Dit heeft ook te maken met: hoeveel van de stof wordt uiteindelijk behandeld per leerling?

26 Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt. Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. DAARNAAST …

27 Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt.

28 Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt.

29 Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt. 1.DOEL 2.GRONDSLAG 3.DOELBINDING (VERWERKEN IN OVEREENSTEMMING MET DOEL) 4.PROPORTIONEEL (DATAMINIMALISATIE) 5.RECHTEN VAN DE BETROKKENE: INFORMATIE, INZAGE, CORRECTIE, VERZET

30 Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt. “(…) even as critics question how well it measures learning. The plan is to introduce the program broadly this fall.”

31 Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt. Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. WAT ALS …?

32 Bedankt voor uw aandacht! Olaf de Groot – Adviseur/Procesbegeleider e-mail:o.degroot@kennisnet.nlo.degroot@kennisnet.nl twitter:@olafiolio kennisnet.nl twitter:@KN_innovatie


Download ppt "De belofte van Learning Analytics…… Olaf de Groot."

Verwante presentaties


Ads door Google