De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Fietstocht door het Meetjesland met zijn weidse en afwisselende landschappen. We fietsen langs stille kreken en kanalen, liefelijke dorpjes, eeuwenoude.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Fietstocht door het Meetjesland met zijn weidse en afwisselende landschappen. We fietsen langs stille kreken en kanalen, liefelijke dorpjes, eeuwenoude."— Transcript van de presentatie:

1

2 Fietstocht door het Meetjesland met zijn weidse en afwisselende landschappen. We fietsen langs stille kreken en kanalen, liefelijke dorpjes, eeuwenoude hoeves en indrukwekkende kastelen.

3 Onze uitvalsbasis is Bellem, een deelgemeente van Aalter.

4

5 Autovrij fietstraject langs het kanaal Gent-Brugge.

6

7 Na een tiental kilometer bereiken we Zomergem.

8

9 Kasteel Dons de Lovendeghem.

10 kasteel Diepenbroeck Aan de merkwaardige ingang dankt het kasteel haar volkse benaming het “kasteel van de reus en reuzin”.

11 Dorpskern te Vinderhoute ten westen van Gent.

12

13 Ingang van het kasteel Schouwbroek. Achter het hek staan drie monumentale oude kastanjebomen; één ervan is de dikste kastanjeboom van België. Achter het hek staan drie monumentale oude kastanjebomen; één ervan is de dikste kastanjeboom van België.

14

15

16

17

18 De Van Vlaenderenmolen te Vinderhoute.

19

20

21 Dorpskern van Merendree.

22 Waar vroeger het kasteel van Merendree stond, de zogenaamde Gerolf - of Meierswal, staat sinds ca. 1764 een pastorij.

23

24

25 kasteel “Te Velde”

26

27 Het Schipdonkkanaal vlak voor de kruising met het kanaal Gent-Brugge. (Brugse Vaart)

28

29

30 Kasteel de Bousies-Borluut of het kasteel van Hansbeke.

31

32 Ingang van het kasteel Mariahove te Bellem.

33


Download ppt "Fietstocht door het Meetjesland met zijn weidse en afwisselende landschappen. We fietsen langs stille kreken en kanalen, liefelijke dorpjes, eeuwenoude."

Verwante presentaties


Ads door Google