De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

1 2 B ezoek aan S tad D amme M ooie gebouwen en V ergezichten Wapenschild Uilenspiegel Legende.

Verwante presentaties


Presentatie over: "1 2 B ezoek aan S tad D amme M ooie gebouwen en V ergezichten Wapenschild Uilenspiegel Legende."— Transcript van de presentatie:

1

2 1

3 2 B ezoek aan S tad D amme M ooie gebouwen en V ergezichten Wapenschild Uilenspiegel Legende

4 3 Damme en haar deelgemeenten Damme Damme en haar deelgemeenten liggen in een prachtige groene omgeving. Hier heeft het polderlandschap nog zijn oorspronkelijke karakter goed weten te bewaren. Elke deelgemeente heeft zijn eigenheid en zijn eigen bezienswaardigheden. Damme heeft alles dichtbij om iedereen te kunnen bekoren... HoekeVivenkapelle Lapscheure Damme

5 4 Natuurgebieden. Krekengebied Krekengebied Krekengebied in Lapscheure Domein Domein Domein Ryckevelde in Sijsele Natuurreservaat Natuurreservaat Natuurreservaat De Oude Stadswallen

6 5 Tussen 1615 en 1620 werd door de Spanjaarden een nieuwe verdedigingsgordel aangelegd in de vorm van een 7-ster. De digitale tekeningen van de omwalling van Damme rond 1650 Stadsvesten

7 6 Met beeld van kunstenaar Delporte Kerkplein

8 7 Met zicht op het “Sint Jans Rusthuis” met prachtig museum Kerkstraat en Markt

9 8 Schellemolen Christoffelhoeve 1867 Bouwen Schellemolen Kanaal Brugge – Sluis (Napoleonkanaal) 1812 – 1814 gegraven van Brugge tot Hoeke. 1858 voltooid tot Sluis.

10 9 Haringmarkt met in het midden de honderdjarige “lindeboom” met in het midden de honderdjarige “lindeboom” geplant in: 1905 In de weide achter het wit huis staat nog een “Kazemat ”

11 10 In het midden van het marktplein Standbeeld “Jacob Van Maerlant” zonnewijzeruurwerk Stadhuis

12 11 Onze Lieve Vrouw Kerk 1225: bouwen kerk en toren met spits 1340: vergroten van de kerk 1578: geplunderd door de “Geuzen” 1725: Slopen van deel tussen “toren” en “huidige kerk”, en van vervallen “torenspits”

13 12 Mijn geboortestad Er is voldoende gelegenheid om van het lekkere leven te genieten. Bistro’s, restaurants en nog zoveel meer, de jaarlijkse boekenmarkt, Uilenspiegelmuseum enz…enz… Damme kan je ook bereiken via een boottocht op het “Napoleonkanaal” met de “Lamme Goedzak” Damme is een bezoek zeker waard. Doen!!!

14 13


Download ppt "1 2 B ezoek aan S tad D amme M ooie gebouwen en V ergezichten Wapenschild Uilenspiegel Legende."

Verwante presentaties


Ads door Google