De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

J. Vanhoutte1 Een virtuele wandeling door Brugge Van de Markt naar’t Zand.

Verwante presentaties


Presentatie over: "J. Vanhoutte1 Een virtuele wandeling door Brugge Van de Markt naar’t Zand."— Transcript van de presentatie:

1 J. Vanhoutte1 Een virtuele wandeling door Brugge Van de Markt naar’t Zand

2 J. Vanhoutte2 Van de Markt naar het Zand. De grote markt is het centrum van de stad. Het plein is ongeveer 1 hectare groot. In het midden staat het standbeeld van Jan Breydel en Pieter De Coninck. Vanaf het standbeeld kunnen we het belfort met de hallen ( overdekte marktplaats )bewonderen. De Burg is het oudste plein van de stad. De twee belangrijkste gebouwen die er te vinden zijn, zijn het stadhuis en de basiliek van het Heilig Bloed. Via een smal straatje, deBlinde Ezelstraat, komen we op de vismarkt. Hier is nog elke dag verse vis te koop. Net voor de vismarkt slaan we rechts af en wandelen over het Huidevettersplein naar de Rozenhoedkaai.

3 J. Vanhoutte3 We blijven de Reien volgen en wandelen langs de Dyver verder. Eenmaal over het bruggetje treffen we het paleis van de heren van Gruuthuse, de Onze-lieve-Vrouwekerk en het standbeeld van Guido Gezelle aan. Nu gaan we het smalste straatje van Brugge bewandelen, de Stoofstraat. Eénmaal door het straatje komen we op het Walplein. Op het plein vinden we de laatste huisbrouwerij van Brugge, de brouwerij van Straffe Hendrik. Voorbij het plein slaan we rechs af en bereiken zo het wereldbekende Begijnhof. Binnen de muren van het Begijnhof is het heel rustig en stil. De sfeer van toen de begijntjes er woonden kunnen we nog echt proeven.

4 J. Vanhoutte4 Door het Begijnhof komen we aan het Minnewater en vanaf hier wandelen we met een gezwinde pas naar ‘t Zand waar het nieuwe Concertgebouw is opgetrokken. De vlag van Brugge. Nog meer genieten? Klik hier. Genieten van Brugs dialect? Klik hier.


Download ppt "J. Vanhoutte1 Een virtuele wandeling door Brugge Van de Markt naar’t Zand."

Verwante presentaties


Ads door Google