De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Danken in tijd van crisis? Habakuk 3:17-19. Als alles tegenzit … Er allemaal op achteruit? Er allemaal op achteruit? Crisis in Habakuk – zet onze tijd.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Danken in tijd van crisis? Habakuk 3:17-19. Als alles tegenzit … Er allemaal op achteruit? Er allemaal op achteruit? Crisis in Habakuk – zet onze tijd."— Transcript van de presentatie:

1 Danken in tijd van crisis? Habakuk 3:17-19

2 Als alles tegenzit … Er allemaal op achteruit? Er allemaal op achteruit? Crisis in Habakuk – zet onze tijd er maar naast Crisis in Habakuk – zet onze tijd er maar naast Appels/peren Appels/peren Graanoogst Graanoogst Orkaan Sandy Orkaan Sandy Wat heeft vers 17-19 te maken met rest van Habakuk 3? Wat heeft vers 17-19 te maken met rest van Habakuk 3?

3 Crisis op dieper niveau Deuteronomium 8:7-9 Deuteronomium 8:7-9 “Straks brengt de HEER, uw God, u naar een goed land, een land van beken, bronnen en waterstromen, die ontspringen in de valleien en op de bergen, een land van tarwe en gerst, van wijnstokken, vijgenbomen en granaatappelbomen, een land van olijven en honing, een land waar u niet slechts schamel brood zult eten, maar waar het u aan niets zal ontbreken.”

4 Gods zegen Deuteronomium 28:3-8 Deuteronomium 28:3-8 “Gezegend zult u zijn in de stad en gezegend op het land. Gezegend is de vrucht van uw schoot, de vrucht van uw land en de vrucht van uw vee. (…) Gezegend is de oogst die u binnenhaalt en het deeg dat u kneedt. Gezegend zult u zijn in uw komen en uw gaan. (…) De HEER zal zijn zegen laten rusten op uw voorraadschuren en op alle arbeid die u verricht.” “Gezegend zult u zijn in de stad en gezegend op het land. Gezegend is de vrucht van uw schoot, de vrucht van uw land en de vrucht van uw vee. (…) Gezegend is de oogst die u binnenhaalt en het deeg dat u kneedt. Gezegend zult u zijn in uw komen en uw gaan. (…) De HEER zal zijn zegen laten rusten op uw voorraadschuren en op alle arbeid die u verricht.”

5 De HEER kwijt? Economische crisis: pech, of … Economische crisis: pech, of … Is de HEER tegen ons? Is de HEER tegen ons? Verbinding met heel Habakuk 3: Verbinding met heel Habakuk 3: God treedt op om volk te redden God treedt op om volk te redden In jouw leven zijn vraag: Zie je Mij? In jouw leven zijn vraag: Zie je Mij? Crisis = oordeel, scheiding Twee kanten op: God vertrouwen óf afscheid nemen Crisis = oordeel, scheiding Twee kanten op: God vertrouwen óf afscheid nemen

6 En toch … Alles kwijt – God zelf overhouden! Alles kwijt – God zelf overhouden! Jouw persoonlijke Hab3 moment Jouw persoonlijke Hab3 moment Danken: persoonlijk “dankuwel!” zeggen Relatie: God is alles voor je Danken: persoonlijk “dankuwel!” zeggen Relatie: God is alles voor je Hoe kom je zover? Hoe kom je zover? God leren kennen God leren kennen Zijn steun ervaren Zijn steun ervaren Groeien in vertrouwen Groeien in vertrouwen

7 Als een hinde Sjokken of huppelen? Sjokken of huppelen? Lichtvoetig door het leven: de HEER is mijn kracht Lichtvoetig door het leven: de HEER is mijn kracht Zelf struikel ik, Hij tilt me op Zelf struikel ik, Hij tilt me op


Download ppt "Danken in tijd van crisis? Habakuk 3:17-19. Als alles tegenzit … Er allemaal op achteruit? Er allemaal op achteruit? Crisis in Habakuk – zet onze tijd."

Verwante presentaties


Ads door Google