De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vierde zondag van de 40 dagentijd 18 maart 2012 Leven door verandering: Delen voor verandering Johannes 6:9 Er is hier wel een jongen met vijf gerstebroden.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vierde zondag van de 40 dagentijd 18 maart 2012 Leven door verandering: Delen voor verandering Johannes 6:9 Er is hier wel een jongen met vijf gerstebroden."— Transcript van de presentatie:

1 Vierde zondag van de 40 dagentijd 18 maart 2012 Leven door verandering: Delen voor verandering Johannes 6:9 Er is hier wel een jongen met vijf gerstebroden en twee vissen, maar wat hebben we daaraan voor zoveel mensen?

2

3 Het gaffelkruis is een vorm die door de schuin omhoog geheven armen lijkt op de vorm van een levende boom. Het dode hout dat lijden en onrecht ver- beeldt wordt langzaam maar zeker een vruchtbare bloeiende boom.

4 De liturgische kleur voor de vierde zondag in de veertig- dagentijd is roze: het licht van Pasen schemert door het paars heen. Roze is dus een vermenging van paars en wit, symbool van inkeer en lichtpunt.

5 De roze Camelia’s en Ranonkels wijzen als vroege lente bloemen naar het nieuwe leven.

6 Het brood verwijst als symbool naar het geestelijke levens- brood dat Jezus rijkelijk uitdeelt en dat ieder mens voedt.

7


Download ppt "Vierde zondag van de 40 dagentijd 18 maart 2012 Leven door verandering: Delen voor verandering Johannes 6:9 Er is hier wel een jongen met vijf gerstebroden."

Verwante presentaties


Ads door Google