De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

3 de Adventszondag 14 december 2008 Johannes 3 vers 22-30 Jezus doopte in Judea, zo ook Johannes de doper. Johannes getuigde: “Hij is de Mensenzoon, hij.

Verwante presentaties


Presentatie over: "3 de Adventszondag 14 december 2008 Johannes 3 vers 22-30 Jezus doopte in Judea, zo ook Johannes de doper. Johannes getuigde: “Hij is de Mensenzoon, hij."— Transcript van de presentatie:

1 3 de Adventszondag 14 december 2008 Johannes 3 vers 22-30 Jezus doopte in Judea, zo ook Johannes de doper. Johannes getuigde: “Hij is de Mensenzoon, hij moet groter worden, ik kleiner. Ik verheug mij in hem.”

2

3 Langverwacht en onverwacht. Man van God, die komen zou, mens van eerlijkheid en trouw, laat herkennen wie u bent. Maak op aard’uw woord bekend.

4 Johannes heeft Jezus herkend, door de Geest bij de doop in de jordaan. Hij is de verwachte man van God, de Messias. Johannes wijst naar hem en laat hem zo groter worden.

5 Achter het raam zien wij de drie advents- kaarsen. De derde kaars is rose. Het wit van kerst begint door te breken.

6 Vanaf de kaarsen stromen takken als water en rose bloemen als mensen naar de plaats waar Jezus doopt. Water is hier het symbool van opstaan naar nieuw leven.

7 Paars is symbool van inkeer en verwachten, advent. Wit is hier symbool van het licht van kerst dat doorbreekt. Rose is symbool van het doorbreken van Gods licht in de adventstijd.

8


Download ppt "3 de Adventszondag 14 december 2008 Johannes 3 vers 22-30 Jezus doopte in Judea, zo ook Johannes de doper. Johannes getuigde: “Hij is de Mensenzoon, hij."

Verwante presentaties


Ads door Google