De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vierde zondag van de 40 dagentijd 3 april 2011 Ontmoeting in voorbijgaan Johannes 9: 1-13 Jezus ziet in het voorbijgaan een blinde die vanaf zijn geboorte.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vierde zondag van de 40 dagentijd 3 april 2011 Ontmoeting in voorbijgaan Johannes 9: 1-13 Jezus ziet in het voorbijgaan een blinde die vanaf zijn geboorte."— Transcript van de presentatie:

1 Vierde zondag van de 40 dagentijd 3 april 2011 Ontmoeting in voorbijgaan Johannes 9: 1-13 Jezus ziet in het voorbijgaan een blinde die vanaf zijn geboorte blind is. De leerlingen vragen hem: ”Heeft hij zelf gezondigd of zijn ouders? ” Jezus zegt: “Geen van beiden, maar Gods werk moet door hem zichtbaar worden”.

2

3 De twee bogen van de ontmoeting staan nog verder open, het “Licht van God”, het Paaslicht, komt via Jezus steeds dichter bij. Door dit naderende witte licht gaat de kleur van lila naar rose.

4 De kaars is dikker en groter geworden. Gods Licht komt steeds duidelijker naar voren. De hedera rank geeft aan dat Jezus met zijn trouw dichter bij de mensen komt en hen zo echt zicht geeft op “Het Licht”.

5 De gebonden dichte roos is hier het symbool van de blinde man.

6 De open roos is het symbool van de man die ziende wordt. Jezus laat zien dat je ziende blind kan zijn. Laat Gods Licht ons ziende maken!

7

8


Download ppt "Vierde zondag van de 40 dagentijd 3 april 2011 Ontmoeting in voorbijgaan Johannes 9: 1-13 Jezus ziet in het voorbijgaan een blinde die vanaf zijn geboorte."

Verwante presentaties


Ads door Google