De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Eerste zondag van de 40 dagentijd 21 februari 2010 Exodus 3:1-18 Vanuit de brandende doornstruik roept God Mozes en stuurt hem naar Egypte. De Heer ziet.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Eerste zondag van de 40 dagentijd 21 februari 2010 Exodus 3:1-18 Vanuit de brandende doornstruik roept God Mozes en stuurt hem naar Egypte. De Heer ziet."— Transcript van de presentatie:

1 Eerste zondag van de 40 dagentijd 21 februari 2010 Exodus 3:1-18 Vanuit de brandende doornstruik roept God Mozes en stuurt hem naar Egypte. De Heer ziet naar zijn volk om en gaat hen bevrijden. Net als Mozes krijgen wij de opdracht: “Om te zien naar elkaar en in beweging te komen.”

2

3 In de vastentijd is paars de hoofdkleur, een kleur van ingetogenheid. Over het paars ligt een weg van jute met aan het begin de pelgrimsstaf. De pelgrim gaat met ons mee op weg naar Pasen, naar bevrijding.

4 In het bijbelboek Exodus zien wij dat God zijn volk niet vergeet. Hij komt in actie en gebruikt daarbij mensen zoals jij en ik. Zoals Mozes die Hij roept vanuit de brandende doornstruik.

5 De doornstruik is samengesteld uit doorntakken van de braam en acacia. De vlammen worden weergegeven door de lampionnen en de rode ranonkels.

6 Zoals Mozes bij het vuur van de doornstruik uitgekozen wordt en luistert, zo staan wij stil bij het vuur van Uw liefde en het lijden in de wereld.

7


Download ppt "Eerste zondag van de 40 dagentijd 21 februari 2010 Exodus 3:1-18 Vanuit de brandende doornstruik roept God Mozes en stuurt hem naar Egypte. De Heer ziet."

Verwante presentaties


Ads door Google