De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Topzorg in de GGZ verpleegkunde Waar praktijk en kennis elkaar vinden Maandag 26 mei 2008 Congrescentrum de Reehorst, Ede Opening Dr. Ineke van Halsema.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Topzorg in de GGZ verpleegkunde Waar praktijk en kennis elkaar vinden Maandag 26 mei 2008 Congrescentrum de Reehorst, Ede Opening Dr. Ineke van Halsema."— Transcript van de presentatie:

1 Topzorg in de GGZ verpleegkunde Waar praktijk en kennis elkaar vinden Maandag 26 mei 2008 Congrescentrum de Reehorst, Ede Opening Dr. Ineke van Halsema Directeur (waarnemend) Institute of Advanced Studies and Applied Research (ASAR) Hogeschool INHOLLAND Ineke.vanHalsema@Inholland.nl Topzorg in de GGZ verpleegkunde

2 Welkom Hogeschool INHOLLAND Lectoraat GGZ-verpleegkunde in samenwerking met het NIPV

3 Topzorg in de GGZ verpleegkunde Kennisontwikkeling en onderzoek op de hogescholen ten bate van de beroepspraktijk. De praktijk van de GGZ verpleegkunde; Geestelijke gezondheidszorg, Verstandelijke gehandicaptenzorg Psychogeriatrie

4 Topzorg in de GGZ verpleegkunde Praktijkgericht onderzoek is: 1.geworteld in de beroepspraktijk, vraagstellingen vanuit de professionele praktijk 2.Praktijkgestuurd, daarbij ook gericht op strategische vragen en langere termijn 3.O.a. vormgegeven binnen lectoraten en onderzoekscentra (RIC’s bij INHOLLAND); van daaruit kennnisdeling met bedrijven en instellingen en coproductie van nieuwe kennis 4.Methodologisch verantwoord en sterk gebonden aan toepassingscontext, maatschappelijk robuust

5 Topzorg in de GGZ verpleegkunde Praktijkgericht onderzoek is (vervolg): 5. Verbonden met het onderwijs aan hogescholen, opleiden van nieuwe professionals 6. Vindt plaats binnen netwerken met externe partijen (bijv. universiteiten), verspreiden resultaten via uiteenlopende kanalen 7. Het onderzoek aan hogescholen is gevarieerd, afgestemd op wat in de beroepspraktijk adequaat is.

6 Topzorg in de GGZ verpleegkunde Onderzoek bij hogeschool INHOLLAND: Vanaf 2003, toen 2 lectoraten. Nu in 2008: 29 lectoraten (waaronder GGZ verpleegkunde, sinds augustus 2003) 6 RIC’s (Research and Innovation Centre’s, waaronder Quality of Life) Promotiebeleid en samenwerking op GGZ verpleegkunde met de VU.

7 Topzorg in de GGZ verpleegkunde Vandaag: Resultaten van dat onderzoek laten zien, bediscussiëren en delen met u allen uit de praktijk. Dank aan de partijen in het veld voor de goede samenwerking met het lectoraat. Een goede en inspirerende dag gewenst!


Download ppt "Topzorg in de GGZ verpleegkunde Waar praktijk en kennis elkaar vinden Maandag 26 mei 2008 Congrescentrum de Reehorst, Ede Opening Dr. Ineke van Halsema."

Verwante presentaties


Ads door Google