De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ze kregen geen kans. In memoriam: Willy De Bree.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ze kregen geen kans. In memoriam: Willy De Bree."— Transcript van de presentatie:

1 Ze kregen geen kans. In memoriam: Willy De Bree.
Gehuwd, vader van drie minderjarige kinderen. Ze kregen geen kans. In memoriam: Paul Demare. Vrijgezel. Klaar om in het leven te stappen.

2 Knokke, 3 mei 1971, even na middernacht.
Nergens is het zo donker als in het Zwin, dat toch een paar kilometer van de bewoonde wereld is verwijderd. De autoparking ligt er op dat uur verlaten bij, met uitzondering van één wagen. Vreemd genoeg geladen met jerrycans benzine, een nederlander, en een weliswaar nog onzichtbaar, maar dodelijk wapen.

3 Dan wordt de stilte verstoord door het
geluid van een automotor. Twee motor-agenten van de Knokse Politie rijden nachtpatrouille met een ‘VW-kevertje’ en gaan ondertussen ook de parking van het Zwin controleren. Paul Rigo Rigo

4 De man in de wagen spitst de oren, wordt
onrustig, en zet zich schrap als Rigo en Paul uitstappen en op hem afkomen. -Papieren alstublieft? Die blijken niet te kloppen en de man geeft een verwarde uitleg. Rigo roept de centrale op en vraagt om een Combi om de man voor nadere controle naar het bureel te brengen.

5 In afwachting zet Rigo zich naast de man op
de voorbank en zet de controle verder. De patrouillewagen komt ter plaatse en Willy en André stappen uit en naderen de neder- landse wagen. De nederlander grijpt iets van onder de voor- bank en voor iemand weet wat er gebeurt komt een UZI machinepistool boven en wordt een salvo afgevuurd. André

6 Droevig resultaat: Rigo in de hand geraakt; André in de hals geraakt door schampschot; Willy doodgeschoten; Paul doodgeschoten. De dader vluchtte te voet en is weken later opgepakt in Nederland, maar nooit heeft iemand geweten wat hij hier kwam doen en wat de bedoeling was.Hij bleek bovendien in Nederlandse militaire dienst!

7 Reconstructie. Van Sprang, dader Rigo, schot in hand. Paul,
doodgeschoten. Willy, doodgeschoten. André, schampschoten o.a. in de nek. Auto van dader vuurlijn UZI machinepistool

8 Willy De Bree: Vrolijke gast, overal graag gezien. Kende het klappen van de zweep, had al veel meegemaakt maar bleef altijd goedlachs. Had nog veel meer kunnen meemaken, maar helaas, het mocht niet zijn.

9 Paul Demaré: Jonge, doodbrave kerel. Te goed voor deze wereld. Zijn lievelingslied was Butterfly, en als een vrije vlinder dartelde hij ook rond op zoek naar de ware. Hij heeft niet de tijd ge- had ze te vinden.

10 Willy Paul We’ll keep the fire burning ! Rest in peace.
Zieltjes rijzen naar de hemel, Traantjes rollen naar beneden. Vaarwel mijn vrienden ! Plechtige herdenking 1 jaar later. Rest in peace. Willy Paul

11 Zij zullen niet vergeten worden ! Gedicht:
Burgemeester Eugène Mattelaere Pps: Co-productie Yvan Deloddere en Willy Claeys..


Download ppt "Ze kregen geen kans. In memoriam: Willy De Bree."

Verwante presentaties


Ads door Google