De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Eenparige beweging opgave 1 a)Van 14-18 min is de grafiek het steilst. Dan is zijn snelheid het grootst. Dus gaat hij heuvel af. Hij bereikt de top dus.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Eenparige beweging opgave 1 a)Van 14-18 min is de grafiek het steilst. Dan is zijn snelheid het grootst. Dus gaat hij heuvel af. Hij bereikt de top dus."— Transcript van de presentatie:

1 Eenparige beweging opgave 1 a)Van 14-18 min is de grafiek het steilst. Dan is zijn snelheid het grootst. Dus gaat hij heuvel af. Hij bereikt de top dus op t = 14,0 min. b)Van 18-20 min loopt de grafiek horizontaal. Dan is de snelheid 0 en houdt hij zijn pauze. c) (60 min in 1 h) (3 significant!) d)

2 Eenparige beweging opgave 2 Het (snelheid,tijd)-diagram is van een rechtlijnige beweging. a)Waarom kan dit verloop niet “in het echt”? b)Wat betekent de grijze rechthoek? c)Welke afstand is er in 50 s afgelegd? a)Op tijdstip 10 s gaat de snelheid ineens van 0,7 m/s naar 1,0 m/s. Dat kan niet, daar is tijd voor nodig. (Idem bij 15, 25 en 35 s) b)De oppervlakte van die rechthoek is gelijk aan de afgelegde afstand. c) (let op alle significanties)

3 Eenparige beweging opgave 3 a) De verplaatsing is: b) De afgelegde weg is: c) Tussen 0 s en 10 s is de snelheid: Tussen 10 s en 20 s is de snelheid: Tussen 20 s en 25 s is de snelheid:


Download ppt "Eenparige beweging opgave 1 a)Van 14-18 min is de grafiek het steilst. Dan is zijn snelheid het grootst. Dus gaat hij heuvel af. Hij bereikt de top dus."

Verwante presentaties


Ads door Google