De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Herhaling 1.De slow food-beweging is een reactie op de globalisering en zij willen meer streekgebonden producten. 2.Bij een boer die ook verdient aan toerisme.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Herhaling 1.De slow food-beweging is een reactie op de globalisering en zij willen meer streekgebonden producten. 2.Bij een boer die ook verdient aan toerisme."— Transcript van de presentatie:

1 Herhaling 1.De slow food-beweging is een reactie op de globalisering en zij willen meer streekgebonden producten. 2.Bij een boer die ook verdient aan toerisme past het woord diversificatie. 3.Omdat de productiviteit in de bergen gemiddeld 25% lager ligt dan in de vlakkere delen wil de Oostenrijkse overheid de bergboerderijen weg hebben. 4.Bij protectiemaatregelen hoort o.a. het afschaffen van importheffingen.

2 Herhaling 5.De liberalisering van de handel die de WTO heeft bereikt, leidt tot grotere concurrentie voor de boeren in de EU. 6.De EU is van productiesubsidies overgestapt op inkomenssubsidies. 7.In India hebben we een gecentraliseerd bestuur. 8.Londen is groot, maar het is geen primate city.

3 Herhaling 9. Er is sprake van een braindrain in India; veel hoogopgeleide Indiërs verlaten het land. 10. Mumbai en Dehli zijn allebei megasteden. 11.In India is er nauwelijks regionale ongelijkheid. 12. Veel Europese landen kennen uitschuiving: veel kapitaalintensieve bedrijven vertrekken naar lagelonenlanden.

4 Herhaling -Beroepsbevolking > drie sectoren: …… -Dienstensector > tweedeling: …… -Verschillen beroepsbevolking arm/rijk land:.…..

5 Herhaling -Formele / Informele sector? -Inkomsten wel / niet in de statistieken meegenomen? -Andere problemen bij het BNP per hoofd?

6 Herhaling -Analfabetisme > bij welvaart of welzijn? -Urbanisatietempo hoogst in > rijke / arme landen?

7 ANTWOORDEN 1 juist5 juist9 juist 2 j6 j10 j 3 onjuist7 onjuist11 onjuist 4 o8 o12 onjuist -Drie sectoren: landbouw, industrie en diensten -Tweedeling dienstensector: formeel en informeel (= vluchtsector) -Verschillen beroepsbevolking: arm land > groot percentage landbouw rijk land > groot percentage diensten -Foto = informele sector -Inkomsten niet in de statistieken -Andere problemen BNP per hoofd: je ziet o.a. geen sociale en regionale verschillen, zelfvoorzienend (eigen groenten verbouwen, etc.) telt niet mee in de statistieken, BNP zegt niet alles, omdat in sommige landen producten goedkoper zijn (wij verdienen meer, maar bij ons is een brood duurder dan in Ghana). -Welzijn -Urbanisatietempo in arme landen hoger, in rijke landen is urbanisatiegraad hoger.


Download ppt "Herhaling 1.De slow food-beweging is een reactie op de globalisering en zij willen meer streekgebonden producten. 2.Bij een boer die ook verdient aan toerisme."

Verwante presentaties


Ads door Google