De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Godsdienst. Wie is God voor jou? God is God Bijbelstudie: Exodus 19:10-19 en 20:1,2.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Godsdienst. Wie is God voor jou? God is God Bijbelstudie: Exodus 19:10-19 en 20:1,2."— Transcript van de presentatie:

1 Godsdienst

2 Wie is God voor jou?

3 God is God Bijbelstudie: Exodus 19:10-19 en 20:1,2

4 Wat leren we uit Exodus over God? Wat gebeurt er allemaal wanneer God bij Zijn volk op bezoek gaat? (16- 19) Wat zegt dat over God? Hoe maakt het volk zich klaar voor het bezoek? (10-13) Wat betekenen die voorbereidingen? Wat zegt God over zichzelf en wat heeft Hij voor Zijn volk gedaan?

5 Wat zeggen deze plaatjes over God?

6 Gods eigenschappen Er is één God Hij is geest (niet zichtbaar) Hij is en was altijd (eeuwig) Zonder begin en zonder einde Onveranderlijk Trouw Almachtig Volkomen wijs Rechtvaardig Liefde

7 Er zijn twee ‘middelen’ om God te leren kennen De bijbel De natuur

8 eigenschap van Godde scheppingde bijbel trouw verlossing wijsheid dat God bestaat dat Jezus terugkomt almacht majesteit dat God van je houdt iets uit niets maken dat God je Vader is dat je niet mag doden heiligheid dat God zonde haat Eigenschappen van God Waar zie je de 'eigenschappen' van God, in de schepping en/of in Zijn woord? Vul de lijst zelf aan met nog meer dingen. Leg ook uit waarom je een kruisje in de kolom zet. Waar kom je dat tegen in de schepping?

9 Ben jij wel eens verwonderd?

10 Wat gaan wij doen?

11 De komende lessen 1. Wie is Jezus? 2. Waarom is Jezus gestorven aan het kruis? 3. Hoe kan ik zeker zijn van mijn geloof? 4. De Bijbel lezen: waarom en hoe? 5. Bidden: waarom en hoe? 6. Hoe leidt God ons leven? 7. Wie is de Heilige Geest? 8. Wat doet de Heilige Geest? 9. Hoe kan ik het kwade weerstaan? 10. Geneest God vandaag de dag nog? 11. Waarom is er de kerk? 12. Wat is het doel van mijn leven?


Download ppt "Godsdienst. Wie is God voor jou? God is God Bijbelstudie: Exodus 19:10-19 en 20:1,2."

Verwante presentaties


Ads door Google