De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Als God bestaat, waarom is er dan ellende?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Als God bestaat, waarom is er dan ellende?"— Transcript van de presentatie:

1 Als God bestaat, waarom is er dan ellende?

2 Als God bestaat… ..... zoals ik altijd had gedacht, waarom krijgen twee lieve mensen die altijd dankbaar zijn en goed voor anderen een kindje dat niet levensvatbaar is? en waarom krijgen deze zelfde mensen bij de tweede keer weer een kindje dat niet levensvatbaar is? Deze mensen die altijd klaar staan voor anderen, het geluk na het verlies van hun kindje nog volop gunde aan anderen die een kindje kregen..... Als er een God is, waarom zijn er dan zoveel kinderen die kanker krijgen? kleine kinderen die afhankelijk zijn van andere, nog zo puur en niks fout gedaan hebben.... Als er een God is moet hij misschien zijn oren laten nakijken, want blijkbaar hoort hij mij en vele anderen niet bidden!!.....ik hoop dat mijn geloof ik God terug komt, maar op dit moment ben ik ontzettend teleurgesteld.

3 Daarom is er dus ellende op de wereld…
In het paradijs was alles goed en zonder zonde;maar na de zondeval ging alles fout: Genesis 3: Tegen de vrouw zei Hij(dat is God): ‘Je zwangerschap maak ik tot een zware last, zwoegen zul je als je baart. Je zult je man begeren, en hij zal over je heersen.’ 17 Tegen de mens zei hij: ‘Je hebt geluisterd naar je vrouw, gegeten van de boom die ik je had verboden. Vervloekt is de akker om wat jij hebt gedaan, zwoegen zul je om ervan te eten, je hele leven lang. 18 Dorens en distels zullen er groeien, toch moet je van zijn gewassen leven. 19 Zweten zul je voor je brood, totdat je terugkeert tot de aarde, waaruit je bent genomen: stof ben je, tot stof keer je terug.’ daarom is er dus ellende op de wereld.

4 Paulus zegt in de brief aan de Romeinen hoofdstuk 6 vers 23
Het loon van de zonde is de dood, maar het geschenk van God is het eeuwige leven in Christus Jezus, onze Heer. 

5 Doorpraten Wat is voor jou het moeilijkste aan geloven?
Wat vind jij het mooiste aan geloven? Ken je verdriet dat achteraf een mooie betekenis bleek te hebben? Heb je nu ergens verdriet over? Kun jij je voorstellen dat dit ooit betekenis gaat krijgen?

6 Van alle religieuze activiteiten is bidden de meest populaire!

7 Wat zou jij doen?

8 Als je iets overkomt wat doe je dan?

9 Contact Hoe heb jij contact met je vrienden en familie? Is dat voor jou belangrijk?

10 Hoe wij met God kunnen communiceren door te bidden

11

12 Wat is bidden eigenlijk?
Bedankt Sorry Alstublieft Een noodsprongetje? Een ritueel?

13 Bidden is vertrouwen op God
Bidden is vertrouwen op God

14 2 Kronieken 7:14-15 14 en wanneer dan mijn volk, het volk dat mij toebehoort, het hoofd buigt, al biddend mijn aanwezigheid zoekt en terugkeert van zijn dwaalwegen, dan zal ik het aanhoren vanuit de hemel, zijn zonden vergeven en het land genezen. 15 Ja, ik zal opmerkzaam zijn en luisteren naar de gebeden die vanaf deze plaats tot mij worden gericht. Efeze 3:20a 'God kan oneindig veel meer doen dan wij ooit kunnen bidden of beseffen'.

15 Hoe en waar kan je bidden?

16 Bidden = Contact hebben met God Je kan met hem overal over praten
Waar je ook bent

17 Gevouwen handen

18 Handen gevouwen betekent je onderwerpen aan de koning
Karel de Grote De koning stelde zich op als de pleegvader van zijn vazal die zich vrijwillig in zijn dienst had gesteld. Door zijn gevouwen handen in de handen van de koning te leggen gaf de vazal zich aan hem over als een kind aan zijn vader, een onderworpen en dankbaar kind dat door de koning werd beschermd en zelfs werd gevoed. De openbare dienstbaarheid was daarmee veranderd in een vorm van privé vriendschap of familieband.

19 Christelijke gebedshoudingen
Maakt je houding een verschil?

20 Abba Jezus leert zijn leerlingen te bidden tot ‘Abba’. Een levende persoonlijke God. Abba betekent ‘papa’. Bid jij wel eens?

21 Waarom bidden? Relatie Contact Leren kennen Rust en vrede Bidden werkt

22 God verhoort gebeden… altijd?

23 Obstakels? Moe Geen tijd Leukere dingen te doen Niet stoer
Heeft toch geen zin

24 Onze Vader

25 Geloof je dat God luistert?
Wat vind jij van bidden? Wat vind je moeilijk? Geloof je dat God luistert?


Download ppt "Als God bestaat, waarom is er dan ellende?"

Verwante presentaties


Ads door Google