De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Stichting Jeugdwerk Pottenberg.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Stichting Jeugdwerk Pottenberg."— Transcript van de presentatie:

1 Stichting Jeugdwerk Pottenberg.

2 Ontstaan van de S.J.P. De stichting is ontstaan vanuit de buurtontwikkeling Pottenberg. Dit op verzoek van de buurtraad, en dus de bewoners vanuit de wijk Pottenberg. S.J.P.=Stichting Jeugdwerk Pottenberg

3 Waarom? Er was behoefte aan activiteiten voor kinderen.
Activiteiten die vaker dan een keer per week plaats vinden, en waarbij jong en oud elkaar vinden. Zoals de carnaval bijvoorbeeld.

4 Gedachte. Gedragen door bewoners van de wijk, ( Wij dus.) voor de jongeren van de wijk. Momenteel zijn er 4 opening momenten. Drie kinder en jongeren activiteiten per week En een huiswerkclub. Zo veel clubs en opening momenten zou te veel kosten met zich mee brengen voor de gemeente als een welzijns organisatie deze zouden moeten uitvoeren. Doordat we het nu zelf doen zijn deze kosten voor de Gemeente gereduceerd tot een minimum.

5 WMO. Maatschappelijk ondersteuning was en is noodzakelijk om dit voor elkaar te krijgen. De gemeente, Trajekt, woningbouw coöperaties en buurtbewoners hebben ons mogelijk gemaakt. Een ieder op hun eigen manier. Samenwerking was en is de de kracht.

6 De driehoek. Gemeente en woningcoöperaties (Woonpunt en Servatius.) alsmede het Oranje fonds maakte het financieel mogelijk. De buurtraad ondersteunde met het zoeken van vrijwilligers, en zorgde voor een locatie met materialen. Welzijns organisatie Trajekt trainde de vrijwilligers op het gebied van jeugdwerk, maar ook op gebied van besturen en oprichten van een stichting. ( Inz)

7 Vrijwilligers en leden
De SJP heeft een bestuur van 5 vrijwilligers. Verder zijn er 30 vrijwilligers actief die alle clubs draaien, of die bij grote buurtactiviteiten ondersteunen. De SJP heeft reeds meer dan 100 leden ingeschreven staan.

8 Welzijns organisatie overbodig?
Zeker niet. Wij van de SJP zien hen liever in een andere rol, namelijk die van professionele ondersteuners.( Indien nodig) Laat het uitvoeren aan de mensen zelf over. (Welzijn nieuwe stijl passen wij dus al geruime tijd toe.) Bij vermoedens van mishandeling,vereenzaming of andere zwaardere materie, schakelen wij de welzijn organisatie in. Wij staan dichter bij de mensen,dus kunnen wij sneller zaken constateren.

9 Makkelijk? Nee.

10 Mogelijk. Ja Met de juiste vrijwilligers en een goede ondersteuning vanuit allen in de driehoek. Constructief overleg en pragmatisch handelen is vereist.

11 Doel. Wij gaan er voor zorgen dat deze doelgroep niet de hang jongeren van de toekomst gaan worden.

12 Waarom, anders krijg je later dit
Waarom, anders krijg je later dit!!! En “doe eens normaal man” helpt ons hier ook niet meer.

13 vragen? Dit Kan haast niet anders.


Download ppt "Stichting Jeugdwerk Pottenberg."

Verwante presentaties


Ads door Google