De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Steeds meer controle. In Europa was het mode om veel koloies te hebben. Elke land wilde zoveel mogelijk kolonies inpikken in Azië en Afrika. Dit heet.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Steeds meer controle. In Europa was het mode om veel koloies te hebben. Elke land wilde zoveel mogelijk kolonies inpikken in Azië en Afrika. Dit heet."— Transcript van de presentatie:

1 Steeds meer controle

2 In Europa was het mode om veel koloies te hebben. Elke land wilde zoveel mogelijk kolonies inpikken in Azië en Afrika. Dit heet Modern imperialisme. 2 redenen: Je lijkt erg machtig Je hebt veel grondstoffen voor je fabrieken. NL had een deel van Indonesië: Java, Molukken, enz. Maar wilde nu ook de rest hebben.

3

4 Nl pikte steeds meer land in Indonesië in Door de KNIL: Koninklijke Nederlands-Indië Leger. Soldaten : Indonesisch Officieren: Europees Tot 1910 werd er vaak veel gevochten om eilanden in te pikken.

5

6

7 Atjeh Was tot 1873 onafhankelijk. Als europese schepen langs het eiland voeren, waren er vaak piraten die de schepen aanvielen. Bedrijven voelden zich bedreigd. 1873: Atjeh-oorlogen. 30 jaar gevochten om alles in te pikken. Alle gebieden waren nu van de Nederlanders: pacificatie.

8

9 Lokale bevolking moest zich steeds meer aanpassen aan de Nederlanders: Christendom overnemen van missionarissen. Nederlands leren.

10


Download ppt "Steeds meer controle. In Europa was het mode om veel koloies te hebben. Elke land wilde zoveel mogelijk kolonies inpikken in Azië en Afrika. Dit heet."

Verwante presentaties


Ads door Google