De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

AFRIKA.

Verwante presentaties


Presentatie over: "AFRIKA."— Transcript van de presentatie:

1 AFRIKA

2 De 2 gezichten van Afrika:

3 Vrolijk Dansende en vrolijke mensen Wilde dieren in Safariparken Mooie stranden

4 Somber Hongersnood (Burger)oorlog Aids Vluchtelingen Kindsoldaten 40 van de 50 laagst ontwikkelde landen liggen in Afrika!!!!

5 Hfdstk 1 Par 1 Nigeria

6 Nigeria Westelijk deel van Afrika Voeg een kaart van je land in.

7 Nigeria is 1 van die 40 laagst onwikkelde landen Nigeria is rijk in de zin van gunstig klimaat en veel aardolie! Waarom ging het mis?

8 Verwaarlozing van Landbouw en Industrie
Verwaarlozing van Landbouw en Industrie. Helft van de bevolking werkt in de landbouw. Veel boeren zijn zelfverzorgend Dit is: verbouwen produkten voor eigen consumptie.

9 Wat overblijft wordt op de markt verkocht
Wat overblijft wordt op de markt verkocht. Daarom levert de landbouw niet veel op voor de Nigeriaanse economie.

10 Aardolie is veel belangrijker voor de economie van Nigeria
Aardolie is veel belangrijker voor de economie van Nigeria. Alleen het geld wat daarmee verdient wordt niet gebruikt voor landbouw hervormingen! Daarom bleef de voedselproduktie laag.

11 Industrie Nigeria is rijk aan delfstoffen maar door verkeerd beleid toch lukt het niet om een goede industrie op te zetten. Door verkeerd beleid. Er is te weinig geinvesteerd in verbetering van de infrastructuur.

12 Infrastructuur = alle voorzieningen die nodig zijn om personen, goederen of informatie te vervoeren. Bv. Autowegen, spoorwegen, bruggen, vliegvelden, glasvezelkabels.

13 Sociale infrastructuur = Alle diensten die een bedrijf nodig heeft om goed te produceren. Bv. Goed opgeleide werknemers, opleidingsmogelijkheden, banken en verzekeringsmaatschappijen.

14 Door lage productie in de landbouw en industrie moest Nigeria veel voedsel en luxe goederen invoeren. Ook was er veel geld nodig om salarissen te betalen van ambtenaren en militairen.

15 Nigeria: Waarom ging het mis?
Verwaarlozing landbouw en Zelfverzorgende landbouw Oliegeld niet naar landbouw Gebrekkige infrastructuur Lage productie, daarom invoer voedsel en luxe artikelen nodig Voeg een afbeelding in van de geografische kenmerken van je land.

16 Nigeria: kenmerken Trek naar de steden = Urbanisatie
Mensen op zoek naar werk in de dienstensector vanwege te weinig werk in de landbouw “Zwart werken” = informele sector (bijvoorbeeld schoenenpoetser) In Nigeria veel corruptie = ambtenaren vragen extra geld voor een te verlenen dienst (wat eigenlijk niet mag) Voeg een afbeeldling in waarin een seizoen in je land te zien is.

17 Nigeria: kenmerken Hoofdstad was Lagos, nu Abuja
Lagos heeft 9 tot 13,5 miljoen inwoners Lagos is een agglomeratie = stad met daaraan vastgegroeide gemeenten Keuze voor Abuja als hoofdstad, omdat Lagos te groot werd en de moslims in het noorden meer het gevoel te geven erbij te horen Voeg een afbeelding in van een dier en/of een plant die in je land wordt aangetroffen.

18 Waarom keuze voor Abuja?
Leg uit waarom de keuze voor Abuja als hoofdstad logisch is Voeg hier een afbeeldling in van een bepaald gebruik of een bepaalde traditie.

19 Problemen van een grote stad in een ontwikkelings land
Beschrijving en verklaring van de problemen van een grote stad in een ontwikkelingsland. Veel mensen die van platteland naar stad verhuizen. Voor een “betere” toekomst in de stad. Te weinig bestaansmiddelen en voorzieningen in de stad Te veel mensen die de aanwezige bestaansmiddelen en voorzieningen moeten delen. Veel verkeer, criminaliteit en vervuiling Overheid niet in staat om de stad goed te besturen. Te weinig geld, kennis en corruptie (eigen belangen gaan voor of die vrienden en familie)


Download ppt "AFRIKA."

Verwante presentaties


Ads door Google