De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

ADP Prototype tussenopdracht Amanda van Laar, GAR1.

Verwante presentaties


Presentatie over: "ADP Prototype tussenopdracht Amanda van Laar, GAR1."— Transcript van de presentatie:

1 ADP Prototype tussenopdracht Amanda van Laar, GAR1

2 Vooral strips, kostuums, Pokémon, Qix’ Adventure en Puchicarat.  Soort Game: Puzzel/RPG  Het Concept: Je belandt in een helse puzzelwereld. De speler moet letterlijk alles testen om te zien of het iets is wat hem zal helpen verder te komen in het verhaal. Het spel in feite een slechte mockup van alle RPG’s bij elkaar, met name The Legend of Zelda.

3 Voedsel, weer kostuums, Zelda, Commander Keen en Metabots.  Soort game: RPG  Het concept: Je speelt een jongen die met heldenkostuum en al in een soort pretparkachtige wereld belandt. Daar wordt je door iedereen aanbeden en alles wat je doet vinden de mensen daar helemaal geweldig. Er zijn natuurlijk ook personen wie je tegenwerken. Zij zijn bezeten van een kwade macht en trappen je in elkaar als je ze irriteert. Via miniquests en random events (kakkerlakken en draken die aanvallen vanuit het niets) speel je het spel. Het doel is om weer thuis te komen in je eigen wereld nadat je deze wereld heb gered van de kwade macht.

4  De boodschap De boodschap is dat iedereen zich een held kan voelen als hij maar in bepaalde situaties wordt gezet. En wellicht dat in een kostuum rondrennen en kakkerlakken doden leuk is.  Wie is de speler? Het spel is gericht op personen die van fantasy houden en RPG’s. De speler moet op zijn minst weten hoe een RPG over het algemeen in elkaar zit qua logica en beschikken over een degelijk puzzelvermogen om verder te komen in het spel.  Wat gaat de speler meemaken? Het gevoel dat hij/zij een held is, maar ook vaak humor en spanning. En waarschijnlijk ook pijn in de vingers tijdens het verdrijven van kakkerlakken…  Wat gaat de speler doen om tot die ervaring te komen? Hij lost problemen in het spel op, waarna alle inwoners aan zijn voeten liggen en hem prijzen. Alles is lichtelijk overdreven qua hoe het spel je beloont voor je handelingen. Ook kan de speler tegenstanders uitschakelen door ze te verslaan in spannende gevechten.  Wat voor mechanics heeft de game? Het spel is geschikt voor een Gameboy Color, dus de speler bestuurd de held met pijltjestoetsen en heeft een actie- en cancelknop voor interacties. De speler kan NPC’s aanspreken met de actieknop en zij zullen waarschijnlijk een quest geven, welke meestal bestaan uit iets verzamelen, zoeken of met een ander praten. Ook kan hij de actieknop gebruiken om aan te vallen en wellicht nog andere dingen. Om de zoveel tijd is er kans op een random event, maar alleen als de speler niet met iets bezig is (zoals praten of vechten).  In welke omgeving kan de speler deze mechanics uitvoeren? De omgeving is een simpele birdsview waarin alles plat van voren wordt gezien (ala Pokémon en Zelda). De wereld is opgedeeld in meerdere blokken, verbonden met paden.

5  Het prototype bestond uit: Stukjes papier met verschillende kleuren.  Hieraan kon je zien wie en wat goed of kwaad was. Een aantal dialoogvensters voor de interactie met de NPC’s. Dobbelstenen om random events te berekenen. Mijn stem voor de NPC’s.  Wat je kon doen: Je kon rondlopen met jouw held. Je kon NPC’s aanspreken.  Kinderen die je aanbidden.  Slechte moeder wie wil dat je haar kinderen hun lunch brengt.  Bezeten soldaten wie je in elkaar trappen als je ze 2 keer aanspreekt Je kon aangevallen worden door een random event  Kakkerlakken overspoelen de stad!  De kwade tovenaar en zijn draak vallen aan!

6  Geprobeerd de speler het doel van het spel te laten vinden [x]  Geprobeerd de speler heroisch te laten voelen [x]  Geprobeerd de speler te laten lachen [v]  Geprobeerd de mogelijke vragen van de speler te beantwoorden [x]

7  Heel duidelijk dat het spel uitgediept moest worden in zowel verhaal als mechanics  Er moest ook een doel komen, een climax.  Ik heb besloten dat: Alles, maar dan ook echt ALLES wordt belachelijk heroïsch beloont, zelfs als je de goede mensen iets aandoet. Je praktisch alles kan doen en gebruiken zoals in D&D. Je doel is om in leven te blijven, je gaat namelijk van bijna alles dood (dus ook het feestje met de villagers). Ook is het doel om je held terug naar de echte wereld te krijgen (via de dood?)

8  De boodschap De boodschap is dat je van het leven moet genieten op welke manier dan ook, want uiteindelijk sterf je toch wel een gruwelijke dood. Proberen ergens naar te streven geeft een beter gevoel dan waneer je het meteen opgeeft.  Wie is de speler? Het spel is gericht op personen die van fantasy houden en RPG’s. De speler moet op zijn minst weten hoe een RPG over het algemeen in elkaar zit qua logica en beschikken over een degelijk puzzelvermogen om verder te komen in het spel.  Wat gaat de speler meemaken? Het gevoel dat hij/zij een held is, maar ook vaak humor en spanning. Verder zal hij vaak het gevoel van vreugde en verdriet tegelijk voelen. Waarschijnlijk zal hij ook gefrustreerd zijn omdat het onmogelijk is om thuis te komen zonder dood te gaan.  Wat gaat de speler doen om tot die ervaring te komen? De speler zal quests moeten aanvaarden van inwoners van deze wondere wereld waarin hij is belandt. Hierdoor zal hij uiteindelijk thuiskomen in de echte wereld. De speler mag alles doen, laten en gebruiken wat hij wilt bij het voltooien van deze quests.  Wat voor mechanics heeft de game? De speler bestuurt zijn held met de pijltjestoetsen of muis. Achter hem wappert een constante stroom confetti aan wat verder geen invloed heeft op het spel. Met de actieknop kan hij dingen selecteren en door enkel werkwoorden te typen kan hij er vanalles mee doen. Tijdens gevechten wordt enkel gebruik gemaakt van de actieknop en de pijltjestoetsen of muis. Tevens is er een cancelknop voor als de speler zich bedenkt.  In welke omgeving kan de speler deze mechanics uitvoeren? De omgeving is een simpele birdsview waarin alles plat van voren wordt gezien (ala Pokémon en Zelda). De wereld is opgedeeld in meerdere blokken, verbonden met paden.

9  Goede representatieve art maken.  Goede dialogen verzinnen.  Meer uitbreidingen en mogelijkheden ondersteunen.  Wellicht het verhaal wat beter uitdiepen.  GOED motief verzinnen voor de dood.


Download ppt "ADP Prototype tussenopdracht Amanda van Laar, GAR1."

Verwante presentaties


Ads door Google