De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

 Je kan de kenmerken van de primaire, secundaire en tertiaire sector in Indonesië beschrijven en verklaren.  Je weet dat de Centrum-Periferie tegenstelling.

Verwante presentaties


Presentatie over: " Je kan de kenmerken van de primaire, secundaire en tertiaire sector in Indonesië beschrijven en verklaren.  Je weet dat de Centrum-Periferie tegenstelling."— Transcript van de presentatie:

1

2  Je kan de kenmerken van de primaire, secundaire en tertiaire sector in Indonesië beschrijven en verklaren.  Je weet dat de Centrum-Periferie tegenstelling binnen Indonesië vooral zichtbaar is in de tegenstelling tussen Java en de buitengewesten.  Je weet dat de mijnbouw vooral op regionale schaal een belangrijke rol speelt. (bijv in Aceh en West-Irian)  Je kan de plaats en functie van Indonesië in de wereldeconomie beschrijven. Indonesië is deel van Z-O Azië en heeft als zodanig op mondiale schaal een perifere ligging, maar je kan betogen dat het op weg is naar een semi- perifere status.  Je kan de veranderingen in de economie (economische sectoren) sinds 1980 beschrijven en verklaren als een gevolg van globalisering.

3 Ruilvoetverslechtering ↓ Importsubstitutie Export van grondstoffen levert steeds minder op terwijl de prijs van de import (industrieproducten) stijgt. Afhankelijkheid van handel / import verminderen door het beschermen en stimuleren van de eigen industrie.

4 Voordelen van importsubstitutie: -besparing van deviezen (buitenlands geld) -Minder afhankelijk van buitenlandse leningen -werkgelegenheid en de mogelijkheid tot het opdoen van technische kennis.

5 Legale Indonesische gastarbeiders Wat is de trend? Verklaar de trend m.b.v. de theorie van Ullman. Verklaar de ‘dip’ in 1997.

6 Jakarta: moderne tertiaire sector

7 De informele sector

8

9 Kenmerken van de informele sector: -Wordt ook wel vluchtsector genoemd. -niet-geregistreerd werk -weinig kapitaal nodig -arbeidsintensief -eenvoudige technieken -lage productiviteit -onregelmatige werktijden -onzekere inkomsten


Download ppt " Je kan de kenmerken van de primaire, secundaire en tertiaire sector in Indonesië beschrijven en verklaren.  Je weet dat de Centrum-Periferie tegenstelling."

Verwante presentaties


Ads door Google