De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Natuurlandschap Een landschap dat alleen door natuurlijke processen wordt gevormd. Bijvoorbeeld de ‘Boschplaat’ op Terschelling. West-Friesland zag er.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Natuurlandschap Een landschap dat alleen door natuurlijke processen wordt gevormd. Bijvoorbeeld de ‘Boschplaat’ op Terschelling. West-Friesland zag er."— Transcript van de presentatie:

1

2 Natuurlandschap Een landschap dat alleen door natuurlijke processen wordt gevormd. Bijvoorbeeld de ‘Boschplaat’ op Terschelling. West-Friesland zag er vroeger ook zo uit.

3 Cultuurlandschap Een landschap dat door de mens is ingericht.

4 Verschillen in Nederland: onder of boven + 1 NAP ? Het NAP zichtbaar in het landschap En wat betekent dat voor het overstromingsrisico? N.A.P. = (Normaal Amsterdams Peil)

5 Zonder dijken zijn we dus kwetsbaar….

6 Verschillen in Nederland: Noord of zuid van de HUN lijn HUN lijn: Landijs uit Scandinavië vormt stuwwallen Haarlem Utrecht Nijmegen

7 Nederlandse landschappen hangen sterk af van de grondsoort

8 (Dek)zandlandschap Rivierenzandlandschap Lösslandschap Duinlandschap Veenlandschap Zeekleilandschap

9 Het Nederlandse landschap Grote verschillen op korte afstand. sterk veranderd.

10 Duinlandschap

11 Veenlandschap

12 Zeekleilandschap (droogmakerij)

13 Welke plaatsen worden aangewezen ?

14 Het Nederlandse landschap Grote veranderingen in de loop der tijd.

15 HeerhugowaardObdam Broek op Langedijk Schagen Alkmaar Egmond aan Zee Oterleek Ursem Hensbroek Hoorn Enkhuizen Medemblik De Noord Bestond jouw woonplaats al in 1300 ?

16 Het Geestmerambacht voor de ruilverkaveling Met het hier gewonnen zand werden de vele sloten gedempt. De verspreid liggende kleine landjes werden samengevoegd tot grote akkers. De afwatering wordt verbeterd. Drainage buizen in de akkers voeren het water af naar diepe sloten. Er is niet snel wateroverlast. Bij droogte wordt gesproeid. Er worden wegen aangelegd. De ‘vaarpolder’ wordt een ‘rijpolder’. Akkers veranderen in woonwijken Boeren wonen niet meer in het dorp maar bij hun land.


Download ppt "Natuurlandschap Een landschap dat alleen door natuurlijke processen wordt gevormd. Bijvoorbeeld de ‘Boschplaat’ op Terschelling. West-Friesland zag er."

Verwante presentaties


Ads door Google