De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Oude Egypte Door Zoë en Lisa. inhoudstabel De Nijl De Nijl De Goden De Goden Anubis Anubis Osiris Osiris Isis Isis Ra Ra Bastet Bastet De piramides De.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Oude Egypte Door Zoë en Lisa. inhoudstabel De Nijl De Nijl De Goden De Goden Anubis Anubis Osiris Osiris Isis Isis Ra Ra Bastet Bastet De piramides De."— Transcript van de presentatie:

1 Oude Egypte Door Zoë en Lisa

2 inhoudstabel De Nijl De Nijl De Goden De Goden Anubis Anubis Osiris Osiris Isis Isis Ra Ra Bastet Bastet De piramides De piramides

3 De Nijl is een langste rivier van de wereld. De Nijl is een langste rivier van de wereld. En is de belangrijkste rivier van Egypte. En is de belangrijkste rivier van Egypte. De Nijl is 6 695 km². De Nijl is 6 695 km².

4 De goden

5 Anubis Anubis is de belangrijkste begraaf- god. Anubis is de belangrijkste begraaf- god. Hij is ook de god van de balseming Hij is ook de god van de balseming

6 Osiris Osiris was de zoon van Geb. Osiris was de zoon van Geb. Hij werd de eerste koning van het Oude Egypte. Hij werd de eerste koning van het Oude Egypte. Hij is de god van de onderwereld,de dood,vruchtbaarheid en landbouw. Hij is de god van de onderwereld,de dood,vruchtbaarheid en landbouw.

7 isis Isis is de moedergodin. Isis is de moedergodin. De troon is één van haar symbolen. De troon is één van haar symbolen. Ze is ook de beschermster en de begeleidster. Ze is ook de beschermster en de begeleidster.

8 Ra Ra is de zonnegod. Ra is de zonnegod. Hij is een levensgever. Hij is een levensgever. Ra is het begin en het einde van de levenscirkel. Ra is het begin en het einde van de levenscirkel.

9 Bastet Bastet is de kattengodin. Bastet is de kattengodin. Ze is de dochter van Osiris en Isis. Ze is de dochter van Osiris en Isis. Ze was ook de beschermster van de huisvrouw. Ze was ook de beschermster van de huisvrouw.

10 Vlakbij de hoofdstad van Egypte, Caïro, liggen 3 hele beroemde piramiden. Ze worden de 3 piramiden van "Gizeh" (plaats) genoemd. Het zijn één van de oudste piramiden, maar wel de mooiste.

11


Download ppt "Oude Egypte Door Zoë en Lisa. inhoudstabel De Nijl De Nijl De Goden De Goden Anubis Anubis Osiris Osiris Isis Isis Ra Ra Bastet Bastet De piramides De."

Verwante presentaties


Ads door Google