De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Door Niels en Judith. De inhoudstafel -Goden -Farao’s -Monumenten -Na de dood -Weetjes.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Door Niels en Judith. De inhoudstafel -Goden -Farao’s -Monumenten -Na de dood -Weetjes."— Transcript van de presentatie:

1 Door Niels en Judith

2 De inhoudstafel -Goden -Farao’s -Monumenten -Na de dood -Weetjes

3 goden -E-Egyptenaren hadden zo’n 750 goden die elk voor iets stonden -D-De belangrijkste goden: -R-Ra : zonnegod -A-Amon-Re : vader der goden -I-Isis : vruchtbaarheid -O-Orisis : bewaakt het dode rijk -A-Anubis : god met de kop van een jakhals

4 Farao’s - De Farao was een soort koning van de EgyptenarenDe Farao -De farao werd aanzien als een half –god -De farao werd begraven in een tempel of een piramide - De farao liet heel zijn leven lang aan zijn graf werken.

5 monumenten -S-Sfinx : beeld van een leeuw met kop van een Farao -P-Piramide -T-Tempels - De Egyptenaren bouwde piramides en sfinxen voor hun farao’s en tempels voor hun goden.

6 na de dood De Egyptenaren geloofden in leven na de dood het was het zelfde als hier daarom namen ze kostbaarheden mee in hun grafna de dood

7 weetjes - De kat werd als een god vereerd - In oude beschavingen was de man vaak “meerderwaardig” - wist je dat de Nijl de grootste rivier van Afrika is?

8 Bedankt voor uw aandacht einde


Download ppt "Door Niels en Judith. De inhoudstafel -Goden -Farao’s -Monumenten -Na de dood -Weetjes."

Verwante presentaties


Ads door Google